13 d’abril 2017

Art i lletres. Una visió de 40 anys de creació artística



En commemoració del 40 aniversari del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, s’ha editat el llibre 40 Art i Lletres. Una visió literària de 40 anys de creació artística (1976 – 2016), Volum XL de la col•lecció Tamarit, coedició de la Diputació de Tarragona i Viena edicions. El treball mostra el diàleg entre l’art i la literatura a través de les obres i els textos d’un total de 40 artistes i el mateix nombre d’escriptors vinculats a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Poemes, relats curts i reflexions en formats diversos descriuen i interpreten cadascuna de les obres que acompanyen.
He tingut l'honor de ser un dels 40 escriptors que han participat en aquest projecte, i trobareu la resta, juntament amb la lectura dle meu relat en aquest enllaç.
Després d'haver-se presentat a Tarragona, vaig suggerir la possibilitat de presentar-se també a Tortosa, acte que va tenir lloc el passat 6 d'abril, a l'Escola d'Art i Dissseny, que va comptar amb uan bona representació dels autors participants al llibre. Toni Orensanz fou la persona encarregada de fer la presentació, periodista i escriptor falsetà que recordà els anys que treballà a la ciutat, així com la bellesa de la seva llum. Toni va fer referència a la importància del passat i, més concretament, a saber crear un relat del propi passat, com a tasca saludable mentalment tant a nivel individual com de país. Això sí, no perdent de vista que la memòria és traïdora, i que som novel·listes de nosaltres mateixos, no  notaris.