08 de novembre 2018

Patrimoni de l'ànima







Versos, música i bombolles, un acte molt entranyable avui a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.
Gonzalo Luna és una persona encantadora, provinent del Perú i Uruguai, fa mols anys va aterrar a Barcelona, on trobava serioses dificultats per a aprendre a parlar el català, perquè, coms tots sabem, és molt més fàcil viure a Barcelona plenament en castellà que en català, diguin el que diguin, falsegin el que falsegin. Impulsat pel seu desig d’aprendre català i de gaudir d’una vida de més qualitat, va llegir que a les Terres de l’Ebre era el lloc on més percentatge de català es parlava, i així va fer cap a Tortosa. I aquí pot parlar i ser contestat en català de forma fàcil i quotidiana. I aquí, generosament, s’ofereix per fer de voluntari a la Biblioteca i per col·laborar en tot el que convingui.
I per a cantar, una de les seves passions.
Aquests dies, aprofitant que està a Tortosa el pianista Martín Fernández, farà els concerts “Patrimoni de l’ànima”, amb cançons de tota la vida, boleros, tangos, balades, etc, a diversos locals entre els 8 i l’11 de novembre. Però ha volgut iniciar-los a la Biblioteca.
I fruit a la coneixença i amistat que va creixent gràcies a les trobades dels diLLUMs d’arts al forn, també li hem volgut fer costat, amb lectures de poemes, Anna Maria Franco, Montse Boldú, Montserrat Pallarès i Jesús M. Tibau.
I és que l’amistat amb gent de sensibilitat bessona és un autèntic Patrimoni de l’ànima.
Gràcies Gonzalo per ser com ets. Gràcies per ser un de nosaltres.