20 d’abril 2021

Actes Sant Jordi. Homenatges a Gerard Vergés i a Josep Igual


 Aquesta setmana participo en un parell d'actes a Tortosa amb homenatges inclosos a dos grans de la literatura, en general, i de les lletres ebrenques en concret: Gerard Vergés i Josep Igual.

El 23 d'abril a les 19 hores, a la plaça de l'Absis, dins de l'acte d'Òmnium Cultural "Paraula viva", i abans del concert de Pili Cugat i Carlos Lupprian, Sílvia Panisello, Ernest Redó i jo mateix, llegirem textos breus de Josep Igual, gran escriptor, enorme dietarista, i enyorat amic, que ens va deixar el passat mes de març.

.

L'endemà, 24 d'abril, a les 12 del matí, a l'espai del seu nom al parc municipal de Tortosa, tindrà lloc el ja tradicional recital dedicat a Gerard Vergés, organitzat per diLLUMs d'arts al forn, amb l'Ajuntament de Tortosa i Òmnium Cultural Terres de l'Ebre. Cada any el dediquem a una temàtica inclosa a la seva obra, i enguany, aprofitant la capitalitat cultural de la ciutat, l'acte es dirà "La Tortosa de Gerard Vergés". Des dels diLLUMs ens agrada apostar per dos fronts: homenatjar els grans i donar visibilitat els joves. Per això, qui s'encarregarà de recitar els textos serà alumnat dels instituts de la ciutat: Dertosa, Cristòfol Despuig i Sagrada Família. També comptarem amb la guitarra d'Albino Tena.

En finalitzar, micro obert per qui vulgui llegir Vergés.

IMPORTANT: per a assistir a tots dos actes, cal inscripció prèvia a terresdelebre@omnium.cat