21 d’abril 2021

Presentació d'Un estiu al Delta, de Pilar Garriga


 

Avui, a la Biblioteca de Tortosa, enmig d'una frenètica llista d'activitats culturals, presento, juntament amb Ricardo Gascón, el llibre Un estiu al delta, de Pilar Garriga, en un acte presidit per l'alcaldessa, Meritxell Roigé

Una nova aventura del seus personatges, la Mont i el Martí, que hem vist créixer al llarg de tots els seus llibres. Aquesta és una característica que em sembla interessant de compartir durant la presentació. A mi, acostumant a relats breus on els personatges apareixen i desapareixen en poques línies, em costa imaginar com deu ser això de conviure amb uns personatges durant tants anys, crear-los i fer-los créixer, conviure pràcticament amb ells.

Durant l'acte passem imatges d'estius al delta que vam demanar a amigues i amics per a compartir.

Del llibre, destaco unes paraules que em fa suggerir la seva lectura: entusiasme, sorpresa, admiració, empatia, creixement, descobriment, aventura, joc, comprensió, il·lusió, implicació.

Entre altres coses, comentem el fenomen de massificació turística que va viure el Delta la passada Setmana Santa, tot just quan un d'aquests turistes, una mica perdut, enlloc d'anar a la platja fa cap a la Biblioteca on s'instal·la a prendre el sol, despertant les rialles de l'estimat públic.