21 de novembre 2022

El meu nou llibre, Hi entra de puntetes la llum,

Fa uns dies ja us explicava els dubtes i incerteses davant d'un poemari, amb un vídeo que us us convido a escoltar, i parlava dels motius de l'edició del meu nou llibre, ja el 19è, que es tracta del meu tercer poemari, HI ENTRA DE PUNTETES LA LLUM, publicat per Mar de fora dins de la col·lecció L'Escrita.

Al llibre no tan sols s'hi troben poemes, sinó també algunes fotografies meves. La imatge de la portada és d'Eva Mascarell.

El llibre parteix dels poemes amb què vaig guanyar el IV Premi Lluís de Montsià, ampliats i revisats fins a l'extenuació, i és també una excusa per fer coses amb bons amics, com Eduardo Margaretto en el paper d'editor, i Ricardo Gascón, com a prologuista. 

El text de la contraportada crec que explica prou bé el seu interior:

Jesús M. Tibau, especialitzat en narrativa breu, acostuma a ambientar els seus textos en decorats i escenes quotidianes, senzilles i properes.

En aquest poemari, Hi entra de puntetes la llum, es deixa portar per les sensacions que li suggereixen els mobles i habitacions de la casa, impregades per les emocions i la vida dels seus inquilins, o viceversa. Fent un pas més enllà, estreny el cercle petit i s’inspira també en les parts del cos: pell, pulmons, ungles.... Casa i cos s’abracen, es fusionen, dialoguen, sense cloure’s del tot; sempre resten espais -finestres, balcons, ulls...- per on hi entra la llum exterior, ni que sigui de puntetes.

Al segon poemari del llibre, Vas i vents, minimalista, la paraula pren protagonisme, hi juga, i es basta –de vegades tan sols una lletra- per a evocar emocions, amb la complicitat necessària de qui el llegeixi.

Presentarem el llibre el 26 de novembre, a les 7.30 de la tarda, a l'Església Nova, dins del marc de Ràpita Poètica, després de la presentació del llibre de l'amic Tomàs Camacho.



Ricardo i Eduardo parlen de Ràpita poètica al programa Primera Columna de Canal 21 Ebre, amb Gustau Moreno