08 de desembre 2023

Trobada mensuals dels diLLUMs d'arts al forn

4 de desembre de 2023, última trobada mensual dels diLLUMs d'arts al Forn, tossudament junts des de fa vuit anys.

Com cada mes, Sisco Lahosa ens fa un tast musical, aquest cop sobre bandes sonores de pel·lícules. Abans també ens havia passat per a reflexionar l'article "Manual per a destruir la humanitat", d'Ignasi Aragay.

Ricardo Gascón ens parlar del IV Mercat Solidari d'Art, que organitza el Col·lectiu Lo Taller, que s'inaugurarà el 16 de desembre, fins el 4 de gener, i on cada any col·laborem des dels diLLUMs coordinant una actuació poètica inspirada en les obres exposades.

Cinta Galiana ens demana col·laborar aportant paraules per a la seva pàgina d'instagram Tenim la paraula, en què proposa paraules catalanes que substitueixin els molts anglicismes que se'ns imposen.

Paul Martín i Maria José Piorno ens mostren en primícia un nou vídeo que han muntat, amb veu i textos d'ell, i fotografies d'ella, amb el títol Arrozal, que podeu veure en aquest enllaç. Aquesta iniciativa és un bon exemple d'allò que ens vam proposar quan començarem fa vuit anys les activitats dels diLLUMS: oferir un espai (el Forn de la Canonja) i un temps (primer dilluns de mes), per a posar en contacte gent de la cultura i de l'art, de totes les disciplines, orígens i edats, en un ambient distès i lúdic, i que passin coses. Paul i Maria José s'han conegut a les trobades dels diLLUMs, i el seu treball conjunt és una mostra de les moltes col·laboracions que han sorgit dels diLLUMs, i nosaltres ens sentim feliços i orgullos, perquè a més de productes culturals que s'han creat, s'han forjat amistats.

També enviem un vídeo d'ànims a l'estimat amic Rafael Ricote, que se'ns ha fet indispensable, per la seva tasca tècnica i, sobretot, humana.

I acabem amb l'escalfor del cremat d'Agustí Forner, i ja tenim preparades sorpreses per a la propera trobada, nous membres que ens aportaran el seu art i les seves emocions: noves amistats a la vista per a un nou any.

Imatges de la trobada a l'àlbum de fotos.