11 de maig 2008

La cabana, de Josep Gironès

Amb aquest llibre Josep Gironès va guanyar el XIX Premi Literari Vila d'Ascó. Nascut a la Fatarella, ha d'haver estat una dura tasca per a aquest autor escriure una novel·la on s'expliquen els dramàtics Fets que van tenir lloc durant la Guerra Civil en aquest poble de la Terra Alta.
El llibre es troba a mig camí entre la novel·la i l'assaig, amb gran quantitat de dades sobre fets històrics que es remunten a principis del segle XX, per tal d'emmarcar de forma convenient i entenedora les vicissituds d'una famíla pagesa humil i treballadora que va patir de forma traumàtica els Fets.

El llibre també és una mena de tracta d'antropologia i una bona eina per conèixer els costums i maneres de viure a la Terra Alta a principis de segle XX, que el fan molt interessant i necessari.

Tant de bo recordar serveixi per alguna cosa en aquest món on l'odi s'encén a la primera espurna.

5 comentaris:

Striper ha dit...

La vida de pages a las nostres terres sempre es font de moltes histories a vegades sorprenets, m'agrada un llibre que par-li sobre el tema.

Anònim ha dit...

Ahir vaig veure la pel.licula "13 rosas" em va agradar força, hi ha molta historia fosca d'aquesta etapa que poc a poc anirà sortint a la llum.

zel ha dit...

Passo i et saludo, perquè molts dies no et dic res i no m'agradaria que pensessis que has perdut una amiga virtual! Petons!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Curios l'internauta que arriba a tots els racons dels llibres

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Tan de bó és publiquèssin més "trillers" o més narrativa històrica d'intriga i acció a l'entorn de les massies del nostre país.
Seria un gran què.