09 de juny 2008

La meva 5a Fira del Llibre Ebrenc

El dissabte 7 de juny a la nit vaig tenir la satisfacció i l'honor de fer la lliçó inaugural de la 5a Fira del Llibre Ebrenc, amb la comarca del Priorat com a protagonista, després de la presentació que em va fer Pere Muñoz, alcalde de Flix, senador i blogaire. Properament us mostraré el text d'aquesta lliçó per tal que la pugueu llegir i millorar-la. Després, la Soul Machine ens va animar amb la seva música.

L'endemà, com en les darreres edicions, i fins i tot més encara, la Fira es va convertir tot el diumenge, fin si tot a ple sol de migdia, en una frenètica cassola on s'hi coïen projectes, on se sumaven il·lusions, on tota la gent que ens estimem els llibres vam intercanviar gestos i paraules plenes de complicitat, amb alegria, amb entusiasme de vegades. Aquesta cita anual a Móra d'Ebre s'ha convertit en la festa anual de la literatura ebrenca i de la resta de comarques que hi participen (Priorat, Baix Cinca, Matarranya, Ports i Maestrat), en un crit orgullós que demostra que existim, que creixem, que, malgrat alguns ulls sovint no ens mirin, estem vius i bé de salut.

Jo he xalat tot el dia, parlant amb uns i altres (escriptors/es, lectors/es, llibreters/es, ...), escoltant, coneixent, estrenyent mans (en sentit literal i en sentit figurat). Si lamenteu no haver pogut vindre, anoteu-vos a l'agenda la cita per a l'any vinent, perquè això no pararà de crèixer.

Gràcies, moltes gràcies a l'organització per fer-ho possible.

2 comentaris:

Striper ha dit...

Veig que a part de la lliço vas fer força ingeieria social, això sempre es util.

Anònim ha dit...

Ha de ser d'allò més emocionant poder conèixer els teus lectors i parlar amb ells. A veure quan et passes per aquí ;)