04 de gener 2011

Premi jocs literaris gener de 2011


Els jocs literaris del mes de gener tindran com a premi un nou lot de llibres i música, signats pels seus autors, amb els qual segur que gaudireu d'una bona lectura.
Música:
-Qui no plora no mama, de Pepet i Marieta. Nou disc d'aquest grup format per músics de banda i banda del riu Sénia. Forma una proposta festiva que s'impregna de les músiques “populars” d’arreu del món. Aquí en podeu escoltar una cançó.
- La mà dels qui t'esperen, de Cesk Freixas. Nou disc d'aquest cantautor, bon representant de l'última fornada de l'actual escena la cançó d'autor en català i de protesta als Països Catalans. En podeu escoltar una mostra aquí.
Llibres:
- Llibre d'oracions, de Joan Guasch. Llibre d'aquest autor vallenc del qual Carme Rosanas en diu: "Llegit i rellegit, no crec que hi hagi ningú que no se senti identificat en els rituals quotidiants que ens explica tant bé en Joan. I l'oració poètica a sota."
- El català és un misteri poètic?, de Fede Cortés. Del Priorat arriba aquest 3r llibre de la sèrie "Nous casos dels detectius Johnson & Johnson". S'hi troben qüestions del nostre idioma barrejades amb un problema amb un vehicle peculiar i la solució al misteri de l'Encamisada.
- Solsticis en minúscula, de Laura Dalmau. Finalista del Premi de Poesia Joan Llacuna Ciutat d'Igualada, 2009. David Madueño diu que basa els seus conceptes poètics en l'exploració de l'erotisme i la sensualitat com a eines de descobriment i realització, en un llibre conceptualitzat, pensat i treballat.
-Subsòl, d'Unai Siset. Llibre concebut a partir d'una fotografia, feta de fragments, per conformar una història. Set relats, set estils diferents, una sola obra. Els membres d'Unai siset són: Pasqual Alapont, Manuel Baixauli, Vicent Borràs, Esperança Camps, Àlan Greus, Urbà Lozano, Vicent Usó.
- El primer dia de les nostres vides, de Teresa Roig. Dos personatges enmig d'una frontissa vital es creuen, comparteixen un dia, s'expliquen, i, potser, donen una oportunitat a les seves vides. Aquesta tercera obra de l'autora va guanyar el Premi Roc Boronat.
- Olor de gas, de Pep Elias. Una història singular que, malgrat estar ambientada en un altre planeta, no deixa de ser una irònica metàfora de la humanitat. El resultat és una distreta crònica marciana amb poca ciència i molta ficció. La novel·la va guanyar el XXII Premi Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, 2010
.
Si sou escriptores, músics, il·lustradores, dibuixants, etc. i voleu col·laborar oferint la vostra obra com a premi, estaré encantat de rebre propostes.
.
El termini per a participar a qualsevol dels jocs del mes acabarà l'1 de febrer.
Aquí podeu consultar el funcionament general dels jocs literaris.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Deixo constància que un cop enviat a tothom que ha participat als jcos de gener els números que els corresponen al sorteig, i comprovat que he oblidat anotar la participació de Francesc Anton al 189è joc literari, li corresponen a més dels números enviats els números del 38 al 44 ambdós inclosos

Jesús M. Tibau ha dit...

He descobert una altra errada, i a la Lale Mur li corresponen a més els números del 031 al 037