24 d’abril 2018

A l'entrega dels Premis de l'Associació de Veïns Catalònia



Un altra de les moltes activitats en què he col·laborat aquest mes (abril només té 30 dies? diria que me'n surten més), ha estat participar com a convidat d'honor a l'entrega de premis que organitza l'Associació de Veïns Jesús Catalònia, que ja ha arribat a la 34a edició.
Vaig fer una breu radiografia de l'estat de la literatura ebrenca, subratllant la seva quantitat, qualitat i diversitat. Vaig marcar com a fita important la Fira del llibre ebrenc de Móra d'Ebre, com a tret de sortida de l'autoestima dins del camp literari, i la lluita contra el PHN, protagonitzada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre, com a fita històrica d'un autèctic sentiment i consciència ebrenca.
Vaig remarcar la quantitat de trobades que realitzem durant l'any arreu de les Terres de l'Ebre, i la bona sintonia que ens uneix a la majoria dels autors, i de com aquesta unió pot donar uns fruits tan extraordinaris com la iniciativa Versos per a la il·lusió.
Em va complaure fer entrega del premi Joan Cid i Mulet de Narrativa a Jesús Serrano, i de veure com Jordi Duran guanyava el Premi Enric Bayerri.