28 d’abril 2018

Versos contra la violència inaugura la XII Fira literària Joan Cid i Mulet de Jesús



El passat 26 d’abril guadim d’un nou acte de Versos contrala violència. Tots són especials. Aquest cop tenim l’orgull que el nostre col·lectiu hagi estat escollit per a inaugurar la XII Fira literària Joan Cid i Mulet de Jesús.
L’acte s’inicia amb la signatura protocol·lària al llibre d’honor de Jesús, amb presència de l’alcalde-president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, la regidora de Cultura i diputada al Parlament, Mònica Sales, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la regidora de Cultura de Tortosa i una de les impulsores de la Fira, Dolors Queralt, i el delegat territorial de Cultura, Ferran Bladé. Per part del nostre col·lectiu, signem al llibre Vicent Pellicer, Ricardo Gascon i Jesús M. Tibau, on escrivim el lema que apareix a la portada de Versos contra la violència i que, en certa manera, ens defineix: Gent de lletres i de pau en solidaritat amb les víctimes de la violència, que som tothom. El paper sempre guanya la pedra.
Rebutgem tota classe de violència, però ens repugna especialment la del fort contra el feble, la del gran contra el petit, la del poderós contra l’humil, i per això surarà per damunt de tot l’acte la sentència que s’ha dictat aquest mateix dia i que indigna tant a dones com a hòmens.
Després té lloc el recital conduït per Vicent Pellicer a l’espai ImmArt de l’edifici de la Immaculada, un vespre de temperatura perfecta, amb tènue llum, amb fragància de flors, i enmig d’un claustre de pedra equilibrada, escortats per l’elegància de dos palmeres. Merles i òlibes i altres ocells s’afegeixen espontàniament al recital on intervenim: Òscar Ologaray al violí, Roser Llanes, Maria Brull, Pili Algria, Montse Pallarès, Núria Menasanch, Àngel Martí, Manel Ollé, Montse Boldú, Elena Solé, Anna Maria Franco, Joan Panisello, Vicent Pellicer, Ricardo Gascon, Jesús M. Tibau, i acabem amb El cant dels ocells, interpretat per Pili Cugat i Carlos Lupprian, mentre Ignasi Blanch dibuixa a l’escenari gent amb ànsies de volar.
Seguim.