31 de desembre 2021

Resum literari de l'any

Tal dia com avui, m'agrada fer un recordatori de les activitats realitzades durant l'any. És un bon exercici. Enguany han estat menys de les habituals a causa de la pandèmia, però déu n'hi do: 

-Publicar el dietari L'espectacle de la vida, coeditat per Ganzell Edicions i Editoril Petròpolis, i presentar-lo a Tarragona i Tortosa.

-He rebut el VII Premi de Narrativa Ciutat d'Amposta.

-Coordinar el llibre col·lectiu Josep Igual i els dies (Editorial Petròpolis), en homenatge a l'amic escriptor que ens va deixar al març, i participar en diversos homenatges.

-He participat al llibre col·lectiu Objectiu fotoliterari que organitza la casa de l'Artista en Terres de Cruïlla de La Sénia.

-He arribat al miler de contes escrits.

-Un poema meu s'inclou a la ruta poètica de L'Ametlla de Mar. 

-Escric alguns articles a La Marfanta.

-Participo al Dia mundial de la poesia, virtualment, amb la lectura d'un poema de Gerard Vergés.

-He tingut el plaer de ser objecte, per a sorpresa meva, d'un muntatge dels diLLUMs d'arts al forn, amb lectures dels meus textos, ambel nom d'El poeta tranquil.

-Dins del programa Autors a les aules, he visitat l'Escola Port-Rodó, de Campredó.

-He participat a l'actuació poètica feta a Roquetes, L'amor no fa mal, amb l'excusa o acompanyament de la pintura d'un mural per part d'Ignasi Blanch. Com a la majoria d'activitats que esmento, si hi ha un vídeo és gràcies a Rafael Ricote.

-He repassat les novetats ebrenques de l'últim any amb Gustau Moreno al programa Primera columna de Canal 21 Ebre.

-Coordinació amb Ricardo Gascón i participació al recital La Tortosa de Gerard Vergés, acte d'homenatge que fa anys celebrem al voltant de Sant Jordi.

-Participació a la presentació del llibre Continuem?, d'Ernest Redó, i Un estiu al Delta, de Pilar Garriga.

-He participat en la gravació de diversos vídeos des dels diLLUMs d'arts al forn, dedicats a la gent gran, a  Zoraida Burgos, i a Agustí Forner

-Club de lectura d'adults sobre El vertigen del trapezista.

-Recital sobre lletres de cançons de Geogie Dann a Aldover, basat en el vídeo que vam muntar l'any passat diLLUMs Dann al forn. 

-He participat al programa Arran de vers, de Constantí Ràdio, presentat per Isabel Ribera.

-He gravat via skipe diverses converses sota el nom Amistat i llibres, que es poden veure en aquest enllaç.

-Comentar el llibre Primavera, estiu, etcétera, per al Club de lectura d'Arenys de Mar, que va fer durant la seva visita a les Terres de l'Ebre. També en motiu de la mateixa visita, vaig coordinar amb Ricardo Gascón el recital sobre Gerard Vergés.

-Entrevista al programa Cultura en barra, que organitza L'Ateneu Calero.

-Mantenir fins al setembre una pàgina oberta a L'Aixeta, on hi penjada de dilluns a divendres textos inèdits i en primícia per als mecenes que generosament es van apuntar.

-Lectura d'un conte per Nadal a la Cadena Ser Ebre per vuitè any consecutiu

-Al setembre vam tornar a gravar converses al programa Tens un racó dalt del món de Canal 21 Ebre, després de l'aturada pandèmica, amb , Xavier Lluís, Cristian Porres, Fèlix Edo, Elena Solé, Amàlia Roig, Miracle Sala, Joan Todó, Núria Pradas i Núria Morera de convidats.

-He continuat fent vídeo lectures que deso al blog De lector a escriptor., on ja en porto uns quants centenars.

-He participat des de certa distància de les activitats i trobades que s'han pogut realitzar de forma presencial des dels diLLUMs d'arts al forn, desitjant que tant de bo tot torni a aquella estimada normalitat.

-I he anat escrivint els meus textos més o menys improvisats, retalls de dietari que m'escric a sobre, aforismes, comentaris d'altres llibres, etc, que penjo al blog, facebook, twitter, etc.