25 de febrer 2022

De portes endins, de Jordi Cantavella, arriba a Tortosa

 


De portes endins, de Jordi Cantavella

Rosa dels vents, 2022

L'any 1918 s'instal·la, en una finca noble de Barcelona, un preciós i particular ascensor. A través del que veu i escolta l'aparell, coneixerem la vida i les trifulgues dels veïns de l'escala i serem testimonis dels esdeveniments i dels canvis socials que sacsegen la ciutat durant cent anys.

Maltractaments, enamoraments, morts violentes, xantatges, detencions i molt més en els anys que precedeixen la República, durant la Guerra Civil, la postguerra i en l'època de la creació dels nous partits polítics, fins a arribar a la Barcelona dels 2000.

Aquesta novel·la coral, costumista i històrica és original, emotiva i està repleta de personatges que deixen empremta. Un text alhora humà i fantàstic que ens permet redescobrir que, encara que el temps passi, hi ha coses que no canvien gaire.

En parlarem amb l'autor el proper 1 de març, a La 2 de Viladrich de Tortosa, i intentarem descobrir quins aspectes de la personalitat del protagonista i narrador de la novel·la, un ascensor, són compartits amb el seu autor.