26 de febrer 2022

Francesca Aliern, cap als 80


 Francesca Aliern és una de les autores ebrenques més prolífiques i populars. Les seves novel·les, any rere any, encapçalen la llista de vendes a les Terres de l'Ebre. És una dona arrelada a la terra, al riu i a la gent senzilla, als perdedors, pels quals està disposada sempre a lluitar. I per tot això, i per la seva manera propera de ser, per picar pedra arreu del territori des de fa dècades, possiblement és la més estimada.

L'any 2023 en farà 80, i molta gent que l'estimem, impulsats especialment per l'Emigdi Subirats, participarem en multitud d'actes, i clubs de lectura, durant tot aquest any. 

Un d'ells és el llibre Francesca Aliern, la sal de les xertolines, que ha estat possible, una vegada més, gràcies a Jaume Llambrich i la seva Editorial Petròpolis. en què col·laborem: Àngel Martí, Antoni Cid,  Baltasar Casanova, Carme Meix, Cinta Moreso Rué, Coia Valls, Dolors Queralt, Elena Solé i Beltran, Emigdi Subirats, Ernest Redó, Fede Cortés, Irene Prades Ginovart, Jaume Llambrich, Jesús M. Tibau, Joan Panisello, Joana Serret, Jordi Pijoan-López, Josep Sancho, Laura Mur i Cervelló, Maria-Josep Margalef Sagristà, Mònica Sales de la Cruz, Montse Boldú, Montse Pallarès, Núria Grau, Pilar Garriga Anguera, Rafael Haro i Sancho, Sílvia Mayans, Tomàs Camacho Molina, Valer Gisbert, Vicent Pellicer, Vicent Sanz Arnau