18 d’abril 2022

L'espectacle de la vida, a La Romàntica

Quan algú busca excuses per a explicar la baixa presència de gent a un acte literari (si fa fred, si fa calor, si juga el Barça...), sempre bromejo en què NOMÉS hi ha dos dies dolents: els parells i els imparells.

Doncs dimecres passat, no tan sols era imparell, sinó que era 13, i plovia, dins d'aquests inici d'abril tan gris. Però res va aturar els nostres plans d'anar amb L'espectacle de la vida a la llibreria La Romàntica d'Amposta. De seguida que es va obrir em van venir ganes de fer-hi alguna cosa. L'Helena Herranz és encantadora, i la llibreria fa honor al seu nom. Quan proposo fer alguna activitat és un goig trobar tantes facilitats. La meva experiènca em diu que la manca de resposta quan proposes alguna cosa, o la manca d'entusiasme, és una invitació a deixar-ho estar. No ha estat el cas; al contrari.

El llibre, coeditat també amb entusiasme per Ganzell Editors i Editorial Petròpolis, ja es va presentar a la Biblioteca d'Amposta, i al meva intenció aquest cop era buscar contacte més proper i improvisat. Jesús Ferré, que ja va participar a la presentació, s'apunta a vindre amb el seu alter ego de clown. 

I la pluja cau, certament, però a ningú que ha vingut li importa. En canvi, escolto riures, i algun ohhh quan acabo de llegir fragments tendres d'aquest dietari amb què convido a mirar L'espectacle de la vida.