08 de febrer 2009

Crònica de l'Ebrebloc 2009


Ahir es va acbar la tercera trobada de l'Ebresfera i avui toca fer la crònica d'aquest Ebrebloc. Com que n'hi haurà moltes i no m'agrada allargar-vos, em limitaré a donar quatre pinzellades i adreçar-vos a la resta d'enllaços. Si voleu, podeu consultar el programa d'actes realitzats.

La meva actuació es va centrar en la taula de Blocs i literatura, en companyia d'Emigdi Subirats com a coordinador, Dolors Queralt, regidora de cultura de l'EMD de Jesús, Albert Aragonès, responsable de l'excel.lent web beaba.info, i l'editor Jordi Ferré de Cossetània. Vam parlar de com poden transformar les noves tecnologies el món de la literatura, i els nous e-books van ser objecte de gran part del debat.

Amb anterioritat havia tingut lloc la inauguració de les jornades, i Teresa Fèrriz, directora de Lletra, l'espai virtual de literatura catalana de la UOC, ens va presentar el nou disseny de la web. Finalment, el president del Parlament, Ernest Benach, ens va explicar la seva experiència 2.0, per la qual aposta amb força, tot i els dubtes que tot aquest món nou planteja.

L'endemà, Jesús Ferré ens va introduir als videoblocs amb un taller que intentaré portar a la pràctica, si el temps ho permet; Daniel Gil ens va radiografiar l'estat de l'Ebresfera; TEVEON ens van resumir el seu primer any com a televisió totalment per internet, una experiència pionera a Catalunya; la primer a taula de la tarda ens va explicar diverses experiències de blocs col·lectius ebrencs ( La Voz Telúrica, Hespèria, Cinema-Classics i Antics Alumnes de La Mercè) i finalment vam debatre els pros i contres del fenòmen del Facebook.
Altres activitats menys oficials, però no menys alimentícies, han estat les salutacions cerimonials que sempre faig a la nostra presidenta, les tertúlies en petit comité que es fan durants els descansos (en alguns casos acompanyats de vi DO Terra Alta), les salutacions a vells amics de l'any passat que han tornat a venir i també a nous coneguts.

Podeu trobar més informació als següents enllaços, que aniré ampliant:

La meva galeria d'imatges
Galeria de fotos de Daniel Gil
Crònica de Daniel Gil
El Punt
La Marfanta
Crònica d'Emigdi Subirats
Impressions de Joan Manuel Garcia a De Roquetes vinc...
Avui
De tard en tard

3 comentaris:

Striper ha dit...

Els meus desitjos de que aquesta iniciativa continuii plena de vida.

Guspira ha dit...

Vaig assistir-hi la tarda del divendres, i tant la taula rodona com la intervenció del president les vaig trobar molt interessants. A més, vaig gaudir d'aquestes estones que tu parles. I les vaig gaudir perquè vaig conèixer gent molt interessant i vaig tenir converses molt agradables.
I al final, me'n vaig anar cap a casa amb un llibre signat per l'autor (un tal Tibau...) i un sac de bons records i somriures...

Carme ha dit...

Un plaer cada jornada que compta amb la teva participació. Gràcies. I un goig veure la bona salut del teu bloc. Endavant i que no pari.