08 de febrer 2009

El consol, d'Anna Gavaldà

El consol, d'Anna Gavaldà, és una de les darreres novel·les amb més èxit. El protagonista, Charles Balanda, gaudeix de l'èxit professional però la seva vida sentimental i emocional pateix certs desequilibris i inseguretats. La notícia de la mort de l'Anouk, un amor d'infantesa molt especial, sacseja la seva vida i li fa replantejar la situació. L'aparició d'una nova dona redreçarà el seu camí.
A casa nostra l'hem llegit la meva dona i jo, i les sensacions són ben diferents. Ella ha quedat entusiasmada i es quedava fins tard llegint; jo, tot i que al principi el trobava interessant i amb una sensibilitat especial, me n'he cansat a la pàgina 200 i li he preguntat quin és el final. Segur que molts l'haureu llegit i també podeu donar la vostra opinió.

7 comentaris:

Anna Tarambana ha dit...

Jo l'he llegit! Tinc debilitat per l'Anna Gavaldà. Ara bé, dels seus llibres opino que aquest és el més fluix. El final em sembla... fàcil i tot! Previsible... A nivell més estilístic, potser m'ha deixat de sorprendre també. Hi havia moments que no sabia si el problema era que la traducció fallava o era jo que no acabava d'entrar-hi. Malgrat tot, és un bon llibre, no m'ha desagradat.

Rita ha dit...

A mi la Gavalda m'agrada molt, però aquest el tinc pendent. Em va engrescar, a més, una resenya que en va fer la Carme, que el deixava molt bé. I com que en altres hem coincidit, em mereix confiança, la veritat...

Striper ha dit...

Jo no popino no l'he llegit, pero es curios que el mateix llibre , causi sensasions diferents.

Vivir es una casualidad ha dit...

M'agrada Anna Gavalda. De fet d'ella es una frase que surt en un post del meu blog que diu, en resposta a quin es el seu lloc preferit per llegir: “La Tierra. En la luna también se debe estar bien pero debe de ser difícil pasar las páginas” :-)
Aquest llibre en concret, tot i que ara estic en fase de llegir més assaig, està be, va ser un bon parèntesi. Fàcil lectura, amena, comença amb una mica de lio entre el passat i el present però després ho enllaça tot. Un bon llibre per agafar aire mental :-)

bajoqueta ha dit...

Jo també el vaig llegir i me va agradar molt. I això que algun altre seu no podia acabar-lo.
El vaig trobar una història interessant i me va agradar com ho explica l'autora.

http://terradellibres.blogspot.com/2008/11/el-consol-anna-gavalda.html

fra miquel ha dit...

L'estic llegint. El dia 10 de març el comentarem al club de lectura al que vaig. Per això suposo que l'acabaré de llegir de totes totes.
De moment m'està agradant. Encara no he arribat a la pàgina 200!

L'Espolsada llibres ha dit...

Doncs jo el vaig abandonar... el text no fluïa i la història no m'eganxava gens ni mica i això que el vaig agafar amb moltes ganes.