30 de juny 2008

Itineraris de lectura

La Institució de les Lletres Catalanes m'ha inclòs per al proper curs al seu programa Itineraris de Lectura, amb la qual cosa els centres educatius podran sol.licitar la meva presència. Caldrà fer les sol·licituds entre l'1 de juliol i el 20 de setembre. En aquests moments s'està acabant de redactar la corresponent guia de lectura.
Em fa molta il·lusió ser inclòs en aquest programa perquè crec fermament en la necessitat de la presència dels escriptors i escriptores a les aules, com a una de les millors maneres de fomentar la lectura i l'escriptura. Les poques experiències que tinc encara en aquest sentit són molt enriquidores, tant per a mi com per als alumnes, tal com m'han comentat els professors. Jo notava als seus ulls que em miraven d'una manera especial, gairebé com si fos extraterrestre, però jo els he intentat demostrar que sóc una persona normal, com ells, i que convertir-se en escriptor no és una cosa tan llunyana.
Quan jo era alumne no vaig tenir l'oportunitat de conèixer en persona cap autor/a, i m'hauria agradat molt. Cal potenciar al màxim aquesta mena d'activitats.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Ole es el que mes m'agradava poder entrevistar a la persona que hi havia escrit, supose que les meues preguntes de xiqueta de 13 anys no eren gens originals pero per mi era molt emocionant i a mes a mes guarde amb molt de carinyo els llibres firmats per l'autor.
M'alegre molt, per cert he decidit que el teu llibre siga la meua llectura d'estiu ja et contare un bes

Rita ha dit...

Jo tampoc no vaig tenir mai aquesta oportunitat a l'escola i estic segura que m'hagués iniciat molt abans en aquest hàbit tan fantàstic de la lectura.
Felicitats! Segur que serà molt profitós per als nanos i enriquidor per tu. :)

tu vecina Day ha dit...

Hola Jesús,
este mensaje no es literario,pero si para felicitarte por el trinufo de tu equipo en la eurocopa :)

Un beso.Enhorabuena.

tu vecina Day ha dit...

..triunfo.. ;-)

Txarli ha dit...

Enhorabona!! Em pareix iniciativa excel.lent que també m'hagués agradat viure quan anava al col.legi.
Estic segur que als xiquets i xiquetes que la disfrutaran els serà molt util.
Salutacions!

Eloy ha dit...

Enhorabona Jesús

Nosaltres ja fa anys que portem a l'escola l'Antoni Dalmases i un parell d'anys que portem l'Emili Teixidor. És fantàstic veure nens de 10 a 12 anys parlant i escoltant als escriptors.

Patricia Angulo ha dit...

He pasado a saludarte, por tu visita en mi blog.

A pesar de la limitación idiomática he pescado el concepto de tu post y ojalá puedas llevar adelante un proyecto tan enriquecedor como la lectura, qué sería de nosotros si nos quitaran la lectura?

Saludos.

Anònim ha dit...

Hola,lo felicito por su logro,su idioma el catalán me parece muy interesante,intento aprenderlo por suerte me han mostrado algunos cursos en la web,veo que tiene traductor pero cuando lo visite prefiero no usarlo,le aviso pues tal vez no lo traduzca bien pero asi aprenderé.que tenga buen día.

María ha dit...

Hola, vengo a darte las gracias por tu visita a mi blog y por tu comentario.

También quiero felicitarte por esa iniciativa y ese logro alcanzado, enhorabuena y mi mayor felicitación para tí por todo ello.

Saludos.

Anònim ha dit...

Ei, enhorabona! Estàs molt ben acompanyat a la llista d'escriptors.

Cèlia ha dit...

Jesús, cada dia més "enfenyat" (com diem per aquí), però et felicito perquè és una de les activitats més interessants per la lectura que es fa a les escoles i, que els autors hi participeu amb aquesta alegria fa que s'encomani als xiquets/es. Superfelicitats!

Anònim ha dit...

Molt bona notícia! Ho faràs molt bé. Jo et vaig veure en directe i ho puc assegurar. Espero que et ploguin les sol·licituds! Ja ens ho aniràs explicant.

Striper ha dit...

Enhorabona segur que faras una bona tasca.

Ferdinand ha dit...

Veus, en pocs mesos jo he conegut a 5 escriptors (t'incloc).

Gràcies per la visita, que pensa que no son gaire retornades, em sap greu... però no oblido. Prometo caure-hi és sovint.

Aviat sere el d'abans, jeje, i n'hi ha que no s'alegraran de que torni.

Goculta ha dit...

Pregunta,importa l'edat de l'alumnat??

bajoqueta ha dit...

Al meu cole va venir l'Emili Teixidor, i encara continua anant pels coles. Este home és immortal!
Segur que és una experiència inigualable.

Jesús M. Tibau ha dit...

Goculta, aquest programa va adreçat a alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat, però en el meu cas, jo diria que els meus contes són més idonis per a Batxillerat o 3r i 4t d'ESO, com a mínim.

Anònim ha dit...

És una iniciativa molt interessant i enriquidora per a la canalla.
Enhorabona, Jesús, per la part que et toca. :)

Laura Dalmau ha dit...

Una proposta lierària excel·lent! Enhorabona!!!
;O)