18 de juliol 2008

Pobres contistes!

Fa temps que em passa pel cap que podria ser convenient per a la meva carrera literària utilitzar els serveis d'una agència. No tinc cap experiència en aquest sentit, i darrerament m'he posat en contacte amb dues agències que, molt amablement, han refusat la meva oferta deixant entendre que no els interessa aquest tipus de literatura. L'última ha estat més explícita i ha deixat ben clar que no els representen recull de contes, i que si mai em decideixo a fer una novel·la, que em torni a posar en contacte amb ells.
Torne-m'hi amb la novel·la!
Aquesta és una mostra més que els contes no deuen ser comercials. Pobres contistes pobres!

9 comentaris:

Striper ha dit...

Diguin el que diguin tu saps que el teu llibre funciona bé doncs endevant.

MARTA ha dit...

Gràcies. Per treure-hi el cap. Jo ja m'havia deixat caure pel teu.

Anònim ha dit...

No penses que això és motiu per a un bon conte?

Anònim ha dit...

Contadors de contes o molt més ben dit escriptors de narració curta, especialistes únicament d'aquest gènere, sense tocar-ne cap més, n'hagut poquíssims. Borges, que era una màquina de fer literatura, mitjançant la narrativa curta, va destacar també com a poeta, l'autor de "Fervor de Buenos Aires" o "Ficciones" va defensar els contadors de contes, bé, va defensar la filosofia del conte, dir amb poques paraules allò que els novel.listes diuen amb moltes, després hi ha hagut, obres mestres de la narrativa curta, Pere Calders, Mercè Rodoreda, Clarín (quin magnífic conte "Adiós cordera") i un llarg etcétera, Chejov, Cortázar, bé no acabaríem mai.
S'escriu molt conte curt o molta narrativa curta, sols et cal veure la magnitud de premis en curt que hi ha, es fan moltes antologies dels premis, des de la més absoluta de les modèsties, et puc dir que jo de premis de narrativa curta en tinc més de 40 (català i castellà), però que entenc que les editorials no vulguin publicar tots els contistes amb nivell, n'hi ha moltíssims, perquè són una empresa, i en curt s'ha de ser excepcionalment bo, i els que ho han estat, s'han recolzat amb d'altres gèneres per fer-se un nom.
Bé, jugar a un sol gènere, sempre és perillós.
De les editorials ens han rebotat a tots, a mi em van rebotar, dos llibres que després serien premi Marià Manent i premi Miquel Martí i Pol, perquè la poesia com la narració curta, com moltíssimes novel.les no ven, i no ven perquè corren mals temps per la lírica i els seus congèneres. Sempre han corregut mals temps, els millors, no els provincians, els millors, Lorca, Miguel Hernàndez, Cervantes... com van viure? com van morir? No tots van viure a la misèria, ni van morir assassinats, però van ser poquíssims els que van viure de la literatura. O que van publicar totes les seves peces en vida.
Jo també penso que és bo provar amb la novel.la, el teatre, l'assaig, la poesia i el conte curt, perquè d'aquesta manera hom entra per totes les portes de la literatura, òbviament no cal fer-ho per totes amb èxit.
l'art per l'art.
Tens un currículum que t'aval.la i molta empenta, per tant, on una porta es tanca, l'altra segur que s'obre.

Albert.

jomateixa ha dit...

Jo si fos tu, quan anés a publicar aquella novel·la que de segur que arribarà, els deixaria amb un pam de nas.

Efrem ha dit...

Doncs jo trobo que el conte és una oferta literària molt interessant, de fet, de les que més!

Cèlia ha dit...

L'Albert ho ha dit molt bé (gran coneixedor de la literatura que jo he repassat buscant -inútilment- els escriptors barbuts del joc literari 63)i m'ha agradat això que diu "on una porta es tanca, l'altra segur que s'obre". Pensament positiu, tot i que comprenc com et deu haver quedat el cos amb aquesta resposta. Ep! de l'agència, no de l'Albert, és clar!

Txarli ha dit...

Vivim en un món on es menysprea tot allò que no done molts diners sigue bo o sigue dolent!
Ànims a tots els contistes a seguir fent el que tan ens ha agradat, ens agrada i ens agradarà: que ens contin contes!

SERHUMANA ha dit...

Hola!!!!!!!!!!! vengo a chusmear tu blog, y agradecer mucho tu visita. No s el idioma, pero con el traductor he podido leer algunos post. Como que los cuentos no son rentables!!!!!!!!!!! Y a mi que me encantan tanto los cuentos. Saludos de serhumana.