22 de setembre 2008

Homenatge literari a Gerard Vergés

El dia 26 de setembre tindrà lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell l'acte literari sobre la figura de Gerard Vergés impulsat pel Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, amb participació de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa i la Fira del llibre ebrenc de Móra d'Ebre.

L'acte s'iniciarà a les 22.00, i constarà de tres parts:

Primer: Entrega del III Premi de Narrativa Cristòfol Despuig que va recaure en un altre escriptor ebrenc, Josep Igual, amb l'obra “Quaderns deltaics”.

Segon: Lectura de fragments de l'obra de Gerard Vergés per part dels escriptors/es ebrencs i gent de la cultura com Tomàs Camacho, Josep Igual, Rosa Sánchez, Manel Ollé, Emigdi Subirats, Lluís Martín Santos, Glòria Fandos, Àlex Ferré, Emili Rosales, Francesca Aliern, Teresa Bertran, Laura Mur, Jordi Andreu, Xavier Aragó, Jaume Llambrich, Jesús M. Tibau i Vicent Pellicer, així com les intervencions musicades de Jesús Fusté amb Toni Just, i del grup Lo faro dels bous. Agraeixo la rapidesa i entusiasme amb què han acceptat participar i cal dir que la llista podria haver estat més extensa, però s'ha valorat no allargar en excés l'acte.

Tercer: Espectacle Cançons de Mandràgora, de Robert Faltus, que va musicar diversos poemes de Gerard Vergés. Faltus, un compositor d'origen eslovac que actualment viu i treballa a Móra d'Ebre, tocarà el violoncel i tindrà la participació de la soprano Isabel Cañas i dels pianistes Josep Catellví i Alba Roca. Aquest espectacle fou estrenat en motiu de la Fira del Llibre Ebrenc de 2006.

9 comentaris:

Doe ha dit...

La veritat no he llegit mai cap fragment ni obra completa de Gerard Vergés. A veure si ens fas un resum de l'estil de l'escriptor i els que no l'hem llegit (que espero que siguem pocs) ens animem a anar a la biblioteca i agafar un exemplar dels seus.

Yasmina ha dit...

hola!! gràcies pel comentari :)

m'ha agradat la teva visió de la imatge.

Yasmina

Striper ha dit...

No he llegit res de ell crec.

AS ha dit...

Ei Jesús M., gràcies pels comentaris i per linkar-me. Jo t'he fet lloc a la meva mini-secció litèraria. Espero poder-te trasvassar (paraula maleïda per les teves terres, ho sé) molts lectors.

Salut!

Cèlia ha dit...

Un privilegi per al Club de Lectura!

Margarida Aritzeta ha dit...

El dia de l'homenatge, m'hi afegiré des del bloc, gràcies per anunciar-lo

Anònim ha dit...

Des del meu punt de vista Gerard Vergés sap fer poesia amb la forma i el fons, és ple de referències culturals i traspua un immens cabal d'emocions, sempre passades pel sedàs d'unes estructures perfectament trenades.
L'ombra rogenca de la lloba és una peripècia poètica sense precedents amb un joc de plans d'emissor i personatges protagonistes perfectament conjuminats, Vergés descriu interiors de la seva mitologia vital o realitat de veure, estimar i sentir des d'aquells dos fills mitològics de la lloba.
He triat una obra però totes tenen aquell regust a pa recent fet que fa la boca d'aigua d'un assedegat de mots per a l'esperit.
Podríem dir tant de Vergés, tant, sols resumir amb un després de llegir-lo, ningú queda indiferent i molt menys buit, hom té la sensació que els fils lírics del poeta han fet un cabdell d'emocions als ulls de qui l'ha llegit.
El millor és assaborir-lo a poc a poc, per adonar-se que és un privilegi per aquestes terres.
Em deixo molt per dir, car Vergés és per sobre de tot un poeta total i la poesia quan flaira la sentor de les muses més captivadores, tendeix a infinit i no està en les meves possibilitats explicar tot Vergés.

A. Guiu.

Júlia ha dit...

Fa temps que no sentia a parlar d'aquest bon escriptor, per cert, molt bé que se'l tingui en compte. No sabia que era de per allà.

Elna ha dit...

Em penso que ens hi veurem tots. Perquè Vergés ens ha obert un món (cadascú en el seu fer) que no ens pot deixar indiferents. Gràcies al Poeta, per la seva bona obra.

Mònica