16 de setembre 2008

Llibreria renovada

Fa uns tres anys a Tortosa vam rebre amb tristor el tancament d'una llibreria històrica, Viladrich. Per sort, algunes de les seves treballadores van tornar-la a obrir mesos després en un nou emplaçament, rebatejada com La 2 de Viladrich.


L'any passat tancava definitivament la Llibreria del Temple i fa poc vam sentir una nova decepció en veure que tancava les portes per obres la Llibreria Voltes, i temíem que l'establiment, situat a un lloc estratègic de la ciutat, canviaria d'activitat. Però sorpresa! Acabades les obres podem admirar la cara renovada de la llibreria, molt més oberta al públic i amb més espai dedicat estrictament al món del llibre.


Sabem que la continuïtat de les llibreries penja d'un fil, i potser la seva supervivència passa obligatòriament per convertir-se en centres d'activitats literàries, en una metamorfosi com la que han viscut les biblioteques.

Sigui com sigui, felicitats i sort a la renovada Llibreria Voltes.

11 comentaris:

emili nieto ha dit...

Jo ho vaig veure-ho fa pocs dies. Quants records em van passar pel cap.

Enhorabona a la iniciativa empresarial de continuar el negoci de llibreria amb una nova imatge de local.

Anònim ha dit...

Felicitats ! Sempre és una bona notícia.

Cèlia ha dit...

A la Viladrich comprava els llibres quan estudiava a la UNED de Tortosa! I m'havia arribat la notícia del seu tancament... Renovar una llibreria és una bona notícia! tenen moltes pressions editorials però la gent preferim un llibreter que pugui ajudar-te, comentar-te... que no pas la rapidesa del que es ven perquè ho volen les editorials!

rebaixes ha dit...

En poques etapes de la meva vida he pogut disfrutar del benefici del llibreter per viure apartat de nuclis on tenen la vida. A la llibreria Gaudí de Reus hi tinc a l'Isidre Font, un gran professional que encara que no el veig fa temps per la llunyania, sé que la seva amistad no m'ha deufraudat mai. L'avi Anton.

Òscar Cavero 100% ha dit...

a mi la que maradava mes de tortosa i hem segueix agradant es la de offie complet

Òscar Cavero 100% ha dit...

passeus i comenteu gràcies

Anònim ha dit...

això és una molt bona notícia!!!!

Striper ha dit...

Aixo es una molt bona noticia!!!

Anònim ha dit...

I quina bona pinta que fa aquesta llibreria renovada! Amb l'estil de les de tota la vida!

Jo em queixo sempre que aquí a Barcelona ja costa trobar llibreries "comme il faut". Fins i tot bons establiments tipus Laie o La Central ja s'han passat a la moda "macro" i no ofereixen gens ni mica de caliu. La majoria dels barcelonins ja van directament a comprar els llibres a l'FNAC. Trista opció.

A més, tot just fa un parell de dies vaig saber de molt bona tinta que a la rambla Catalunya obriran en no res un altre espai macrollibreria, on fins ara hi ha hagut la botiga de decoració MUSGO.

Jo els llibres els compro aquí i allà. No tinc llibreter de confiança. Tristament.

Accídia ha dit...

Jo crec que mentre al Sabeco (Carrefour, benzineres, etc.) oferisquen "Códigos DaVincis", "Harry Potters" i "Stephen Kings" aquestes llibreries estan salvades...

Anònim ha dit...

Us vau fixar que quan van tancar Viladrich i la del Temple, als dos llocs van obrir bancs/caixes !!

quin senyal de com van les prioritats del mon ....... a veure si ara en tant de crisis, els tornen a tancar i ens fiquen les llibreries de nou ja que anem necessitats de alegries.