03 de maig 2010

Desdefinicions; què i per què?

Aprofitant l'arribada a la seva 150a edició, aquest apunt és una mena d'explicació de la secció de les Desdefinicions que, gairebé des de l'inici del blog, viu els dilluns al matí.
L'origen d'aquestes Desdefinicions és molt antic, ja que sempre m'ha agradat jugar amb les paraules i, sense adonar-me'n, des de ben petit, ja les anava creant de forma improvisada, sovint en tertúlies amb els amics.
Molt abans d'escriure contes, se'm va passar pel cap començar a crear-les de forma organitzada amb la finalitat, qui sap, de recollir-les en una mena de diccionari, i vaig arribar a una centena que van romandre adormides en un arxiu de l'ordinador uns quants anys.
En iniciar aquest blog, l'abril de 2007, i amb por de no disposar de prou material per a donar-li contingut, vaig pensar que seria bona idea treure'ls la pols i fer-ne una secció fixa. En data d'avui ja he quatriplicat aquestes Desdefinicions, que sovint em vénen al cap passejant pel carrer, a meitat d'una conversa o conduint el cotxe, que he d'aturar per a anotar-la al bloc de paper que sempre porto al damunt.
Em fa feliç comprovar que una bona colla de gent les espera i les rep amb un somriure cada dilluns al matí, per començar amb bon peu la setmana, i que fins i tot han arribat a les aules en una iniciativa de l'Escola Lluís Vives de Castelldefels.
Cal advertir als usuaris i usuàries que aquestes Desdefinicions prescindeixen de normes d'ortografia, o que s'ajusten a unes normes que jo mateix m'invento, si em permeteu la llicència.
Animeu-vos a jugar amb les paraules, que són per això.

5 comentaris:

Striper ha dit...

Doncs tens raó es una post de dilluns molt esperat.

Ferran Porta ha dit...

És un apartat ben original del teu blog, el de les Desdefinicions.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Amb les paraules anomenem el món, ja sigui real o imaginari. Però qui sap quin és el real i quin l'imaginari? Com que els límits no són tan clars, ens permetem el joc.
Per molts anys!

Montse ha dit...

Són divertidíssimes! jo te les llegeixo totes i ja saps que de vegades fins i tot m'atreveixo a enviar-te'n de meves en forma de comentari a les teves.

Jugar amb les paraules és molt sa!

Rafel ha dit...

Efectivament les paraules són per jugar i així les coneixem millor.
També hi ha una escola de Vilafranca del Penedès que estan elaborant un diccionari de desdefinicions, és una taca que s'estén.