04 de maig 2010

Premis dels jocs literaris de maig

Aquest mes, el premi que sortejaré entre tothom que encerti algun dels jocs que proposaré els dimecres de maig, serà de nou un lot variat de música, llibres i dibuixos, dedicats de forma personalitzada pels autors i autores. No us el perdeu! Com més encerts, més possibilitats:

Música:
- Soul.cat, de La Soul Machine. Soul i Priorat són perfectament compatibles, i jo ho he comprovat en diversos concerts on, com tothom que hi ha assistit, ens ha estat impossible mantenir-nos quiets. Encomanen bon rotllo i bona música.
- Vine amb mi, de Jesús Fusté. El primer disc d'aquest cantautor del Priorat, on musica poemes propis i ja en smostra la seva sensibilitat i talent. Després, amb el segon disc Lletres d'aigua, musicarà principalment autors de les Terres de l'Ebre, i recorrerà gran part del nostre país amb la seva banda.

Llibres:
- Esmorzars de Lleida, d'Ignasi Revés. Un llibre a mig camí entre la gastronomia i la literatura, on l'autor ens farà tastar un sucosos i llèpols textos. Recentment ha continuat amb aquesta col·lecció, amb els seus Esmorzars de l'Ebre.
- Correspondència de guerra, de Manel Alonso i Català. L'autor opta en aquest poemari per la via directa, per un discurs sincer i descarnat, amb el pit obert, on preval la comunicació amb el lector i el fet de remoure consciències. Tot, sense renunciar a combinar el vers colpidor i la paraula precisa i irada amb instants d'una bellesa poètica ben paradoxal.
- La palmavera, d'Àlex Garrido. Una novel·la que s'emmarca en el gènere negre, un thriller polític i cultural situat en escenaris reals algueresos. Quatre personatges refunden l'històric Cercle Catalanista de Sardenya i poc a poc es veuran atrapats per uns esdeveniments tràgics que s'associaran a La Palmavera. L'Obra és un homenatge a l'Alguer, a la seva llengua i cultura.
-3 estels 3 contes, de Mireia Muñoz. En totes tres històries, amb estels diferents com a protagonistes, l’amistat, l’ajuda desinteressada i la col·laboració són les claus per a construir un món millor. L'autora és mestra d'educació infantil i li agrada treballar amb la música i els contes "sense dolents" per explicar als nens i nenes.

Il.lustració:
- La il·lustradora Vèlia Bach realitzarà un retrat de la persona guanyadora del premi. Natural de Sabadell, Vèlia Bach és dissenyadora, amb un Postgrau d'Il·lustració i un d'Infantil. Li agrada inventar-se històries dibuixades i dibuixar històries escrites.
.

Si altres artistes (escriptores, músics, il·lustradores, dibuixants, etc) volen col·laborar oferint la seva obra com a premi, estaré encantat de rebre propostes.
.
El termini per a participar a qualsevol dels jocs del mes acabarà l'1de juny. L'endemà faré el sorteig entre tothom que encerti algun dels jocs.

Aquí podeu consultar el funcionament general dels jocs literaris.

1 comentari:

Isabel Barriel ha dit...

M'aplicaré, que m'agrada molt el premi.