12 de desembre 2010

Dobles parelles, de Montse Banegas

Després d' Una dona incòmoda, Montse Banegas publica el segon llibre, Dobles parelles. En aquesta novel·la, l'autora de Flix caricaturitza part de la seva generació, encarnada en dos germans bessons, la Mireia i el Carles. Dues persones que viuen a Barcelona i Londres respectivament, acomodadament, gaudint de sopars amb amics on el comentari de les qualitats del vi és obligatori, de la roba de disseny, d'una bona feina, d'unes parelles comprensives... Però tot plegat no els proporciona altra cosa que insatisfacció, una insatisfacció que no esmena el buit que els corca per dintre, i que intenten omplir a través de les cames d'una bella i adolescent alumna de l'institut o del pit escultural d'un cambrer mulato.

Es troben confusos i, en mig de tot plegat, després de la mort del seu pare, comproven astorats la reconversió vital de la seva mare que, després de dècades d'abnegada i fosca dedicació a la família, renaix amb un color i il·lusió inaudits, que xoca frontalment amb la boira en què es creuen naufragar.

Al final, un canvi radical en les seves vides aporta un fil d'esperança, però la mare coneix perfectament el tarannà dels seus fills.

Una novel·la que ens farà reflexionar sobre la contradictòria infelicitat i dubtes que ens regala l'acomodada vida occidental, plena de plaers banals de disseny, on la brutícia es recicla de forma organitzada en compartiments de colors, on s'usa la bicicleta per no malmetre el medi ambient mentre s'organitzen vols intercontinentals per plaer.

1 comentari:

Lluïsa ha dit...

Teòricament és el libre que estic llegint en aquests moments. I dic teòricament, perquè fa setmanes que no l'agafo i hauré de tornar a començar; no recordo res del que he llegit fins ara.