25 d’agost 2008

Blogs literaris?

A la barra lateral del meu blog tinc els enllaços a blogs dividits en dues seccions: Blogs literaris i Altres blogs.
Fa poc he descobert una nova eina de Blogger que permet crear una llista d'enllaços a blogs amb l'indicatiu de la data de la darrera actualització. Ara estic en el procés de passar tots els meus enllaços a aquesta nova llista. Ho faig a poc a poc, perquè en tinc molts, i de moment es troba a la part més inferior del blog.
Per aquest motiu ara se'm planteja un dubte. Mantinc la separació entre Blogs literaris i Altres blogs o els poso tots junts? Té sentit aquesta separació? On es troba la frontera?

Què en penseu?

21 comentaris:

Cèlia ha dit...

Jo ho he pensat algunes vegades i l'he separat quan he fet blocs més institucionals però en el personal, per ser més pràctica i menys divisòria, no.
La frontera és difícil de concretar, a més, hi ha molts blocs que són diversificats, una part literària i una part no. On els classifiques?

rebaixes ha dit...

Jo no he comensat a posar enllaços de blocs,però crec que és difìcil de separar com diu molt bé la Cèlia. Ara, qui mana i disposa sobre el bloc?// Jesús, jo us el col·loco als meus blocs amb blocs que visito, més que res per comoditat meva, clico allí i ja el tinc o si no devegades no tens temps d'anar-hi i et quedes a les fosques. Ja sé que hi ha altres sistemes, però és allò d portar les claus a la butxaca encara que la porta estigui oberta.// Si voleu posar els meus, gràcies. Anton.

Unknown ha dit...

Jo no els separaria.

Carme Fortià ha dit...

I tant que en tens de blocs! No sé què faria, perquè és ben bé difícil trobar fronteres i limitacions. Al cap i a la fi, trencar les barreres sol ser més romàntic, oi?

Sadurní ha dit...

Jo els tinc junts i ordenats alfabèticament, per una qüestió purament pràctica.

La nova eina de blogger la utilitzo a mig gas, perquè no acabo de decidir-me si és millor que surti l'última data d'actualització, el títol de l'últim post, o bé un fragment de l'últim post.

Roi ha dit...

Jo també penso que és molt difícil ser precís en aquest aspecte.
De ben segur que hi ha algú que creu que el seu hauria d'estar en una o altra classificació...

és un bloc literari el que parla de llibres? sí, diria jo.

però, ho és si hom explica la seva vida com si fos una novel·la??? seria aquest segon un bloc personal o un bloc literari? ai no se...

Doe ha dit...

Jo seria partidari de la divisió si trobés un bon mètode, pero no n'hi ha. Com tu dius la barrera entre uns blocs i els altres és massa difuminada com per veure-la. Així que opto per posar-los tots junts, això si, ordenats alfabèticament per trobar-los ràpidament i així poder-los visitar. Si algú té un truc i li funciona que ens el digui i l'aplicarem!

Striper ha dit...

jo no els separaria, creec queposant un comentari sobre la tematica del bloc pot ser suficient.

Roser Caño Valls ha dit...

Hola Jesús. Crec que els enllaços es poden posar junts, els visitants ja descobriran quins són els literaris i quins són els altres blocs.

Salutacions cordials.

helena ha dit...

Hola,

ja ens esplicaràs quina és aquesta eina. Joa faig servir el reader i us tinc a tots catalogats allà. Us tinc per temes i el que faig es que vaig llegint-vos segons les meves necessitats, o la màquina on estic. Home una mica d'ordre no va mai malament i si categoritzes una mica podrem anar més al gra a llegir allò que ens interessa...no? Jo es que sóc molt fanatica de l'ordre jejejejeje

Òscar Cavero 100% ha dit...

jo els ficaria tots junts

Jesús M. Tibau ha dit...

Doncs faré cas a la majoria

jesus ha dit...

Crec que donat el número tant elevat d'enllaços hauries de buscar una ferramenta a banda del blog per ordenar els enllaços. Etiquetant literaris, comarques, fins i tot sensacions com ara interessants tots i cadascun dels enllaços.
Mireu este vídeo per tenir una idea. La Carme Pla és una gran fan i em va convèncer i tinc un petit apartat a delicious que tinc enllaços sobre una temàtica en concret (twitter). A la part dreta es poden veure les etiquetes que en este cas podria ser literaris, terres de l'ebre, castellans, etc, etc Cada enllaç pot tenir diverses etiquetes

Anònim ha dit...

Hola!
Tot i que la divisió es fa difícil, personalment m´interessen els literaris, i aleshores haig d´estar a l´aguait. Aposto pels blogs literaris, i realment penso que s´hauria de potenciar la participació, no sé massa bé com. Bona lectura!!

bajoqueta ha dit...

És molt difícil marcar el límit entre uns i altres, te marejaràs entre la llista tant llarga que tens!

fada ha dit...

Amb una llista llarga com la que tu tens ho trobo francament difícil. Jo els ordenaria alfabèticament. En realitat hi ha blogs que no són d'entrada literaris però que són altament lírics, o que un bon dia et comenten un llibre, o et fan arribar un poema. Pots trobar veritables perles on no t'ho esperes.

Txarli ha dit...

Quan la llista és tan llarga penso que és millor separar-los per temàtiques ja que així es fa més lleuger buscar-los. L'opció d'ordenar-los per ordre d'actualització amb el títol em sembla fantàstica, de fet jo els tinc ordenats així.
Respecte a la decisió de si pertany o no a literaris o a una altra temàtica, per què no ficar algún blog en dues categories si realment s'ho mereix.
Bé, és la meva opinió, res més.

Carme ha dit...

Com molt bé diu Jesús, sóc una fan de delicious. Vaig començar de forma molt gradual i a poc a poc i sense adonar-me'n, al cap dels anys m'he trobat que és l'eina més primordial que tinc, molt versàtil, flexible i útil, l'utilitzo per a tot.

Què faria si fos al lloc de Jesús M. Tibau?

1.- Amb l'eina del Blogger posaria tots els blocs que llegeixo en ordre alfabètic, sense classificar.

2.- Utilitzant del.icio.us els classificaria tots amb total llibertat, de la forma més romàntica i creativa. I ho afegiria abans o després del llistat.

Mireu això: jesusferre. És el recull de classificadors que utilitza Jesús. Les diferències en colors i mides indiquen les diferents quantitats de microblocs que contenen.

Un cop tindrem el nostre compte a delicious i haurem posat uns quants blocs classificats, podrem configurar com volem que surti al nostre bloc. L'adreça per fer-ho és la següent: Tagrolls.

Què emocionant és això de les tecnologies! Per primera vegada en la vida es pot acontentar a tothom alhora! :-D

Anònim ha dit...

És complicadíssim, sobre tot quan en tens tants i tants. Seria una feinada però potser el més personalitzat és posar-hi una breu descripció. Res, quatre mots.

Jobove - Reus ha dit...

aquesta eina deu ser el Reader, ja fà temps que l'utilitzo,t'estalvia molt de temps, però veus les novetats i si vols entres al seu blog, per tant son visites ficticies que no es refleteixen a les estadistiques. El millor és tenir-los ordenats alfabeticament és mes pràctic, creu-me

salut

Carme ha dit...

Són eines diferents, amb utilitats diferents. El Reader és un lector de feeds (com n'hi ha d'altres), mentre que Delicious és un marcador (com n'hi ha d'altres).

Delicious no serveix per llegir, serveix per enllaçar i fer el que diu Sansalvador precisament "posar-hi una breu descripció. Res, quatre mots.".

El bo és que et permet cercar el enllaços però també els mots que has utilitzat per descriure'ls. I en el nostre cas ens permetria tenir-ho aquí al bloc, fent molt fàcil trobar els blocs (tant si són literaris, personals o totes dues coses). És molt versàtil i dóna molt de si.

Però el que té és que ara li suposaria a Jesús més feina. Un cop ja ho tens, afegir-ne és molt senzill i ràpid, no suposa cap esforç, però per engegar s'haurien de posar tots i això és feina, és clar.