22 d’agost 2008

Fragment d'Ombres antigues

Fragment del conte "Ombres antigues", inclòs a El vertigen del trapezista.

"Sempre que mira el retrat recorda el moment quan va entrar a La Renaixença. Veu com les parelles deixaren de ballar i li van fer un passadís al mig. El vestit de xinesa, tal com toca, li anava estret de baix i caminava amb dificultat, a petits passos, com un ocell espantat. Algú va començar a picar de mans, no sap qui, i els aplaudiments es van encomanar a tota la sala. Li agafaren ganes de plorar, però no ho va fer.
L’ampliació del retrat que ara penja al rebedor va encarregar-lo fa tres anys. Està acolorit, d’acord amb les instruccions que va donar a la botiga. Se’n recorda perfectament dels colors. Però l’original és en blanc i negre."

9 comentaris:

Efrem ha dit...

Una escena molt emotiva i que dona joc als detalls imaginatius de cadascú però que sempre és fàcil d'imaginar gràcies a l'excel·lent tècnica narrativa. Un bon text.

Salutacions!

Striper ha dit...

Un conte i un fragment que permeteix que cada un s'integri al escenari de la historia.

Cèlia ha dit...

A la xina calia incloure una altra dificultat a l'hora de caminar fent saltironets, els peus menuts, una atrocitat que els feien a les nenes de casa bé i que va perdurar fins ben entrat el segle XX! Arribaven a no poder ni caminar! Això sí, les trobaven eròtiques i maques!

rebaixes ha dit...

Clar que es podria poetitzar, ja ho és de poesia.Com un pastelet entre hores, que bo que és. Sabeu llegir i sabeu triar.Gràcies per acollir-me.Anton

Carme Fortià ha dit...

Un caramel... ara m'hauré de quedar sense saber com continua, encara que la solució ja la tinc pensada! ;)

Anònim ha dit...

Just fa dos dies que he començat a llegir el llibre... m’agrada... ens veure’n al Club de Lectors em fa il•lusió conèixer-te personalment.

&;D

helena ha dit...

Disculpes hem pordries dir on puc anar a comprar el llibre? a Barcelona no el trobo...

Gràcies

Jesús M. Tibau ha dit...

Gràcies jaka, a mi també em farà molta il.lusió anar al Club de Lectura de Tarragona i coneixer-te.

Helena, em sap greu que et consti trobar-lo a barcelona. Sé que es podia trobar a diverses llibreries, com la Catalonia, la Ona, la Central, al FNAC. Segur que si el demanes i no en tenen en aquell moment, te'l portaran. Una altra opció és comprar-lo per Internet. Et puc passar diverses adrecen on es pot trobar.

helena ha dit...

OK, ho torno a intentar, moltes gràcies per la info!!!

Helena