08 de desembre 2010

Miquel Esteve a Tens un racó dalt del món


Després de dos programes dedicats a especialitstes en relats breus, aquest dimecres 8 de desembre, a les 21.00, conversaré a Tens un racó dalt del món amb un dels novel·listes ebrencs de més èxit darrerament, Miquel Esteve.
En pocs mesos de diferència, Miquel Esteve va guanyar el premi Vila d'Ascó i el premi Ribera d'Ebre, amb Heydrich i les agents del saló Kitty, i amb Baphomet i la taula esmaragda.
Però al programa parlarem sobretot de la seva darrera novel·la Llinatge, on s'endinsa en la llegenda ebrenca dels dip.
Com a mostra, us transcric el fragment del llibre que llegiré durant el programa:

"L’estimava sabent que mai podria assolir el regnat pàl·lid dels seus llavis. M’ho havia fet saber molt de temps enrere, mentre miràvem les constel·lacions des del seu observatori a l’estret terrat de l’estudi, una nit de setembre. A mi, em semblaven nímies les explicacions de l’Univers en comparança amb els rínxols que li dissimulaven el coll nivi. La meva boca el va cercar esquivant les daurades garlandes, però Clara es va fer enrere i m’apuntà amb el dit acusador de l’enuig. Els seus ulls... els seus ulls aquella nit van agafar una tonalitat groguenca i fulgent, més propis d’una fera salvatge irritada que d’una princesa de la llum. Mai no oblidaria els ulls ferotges de Clara fitant-me."

El programa es pot veure dimecres a les 21.00 pel Canal 21 o en properes repeticions durant la setmana. També es pot veure per Internet a la mateixa hora a la secció Directe i, més tard, a la secció de Programes de la web de TEVEON.

2 comentaris:

Pere Perellon ha dit...

Espero que vagi bé i salutacions al Miquel.

✿||Noemí||✿ ha dit...

Hola maco, no he trobat cap notícies teves al Canal 21 per l´Internet, espero que la setmana que ve el veuré. Més tard, enviaré al correu, ja que avui, tot el dia, no he estat gens al davant de l´ordinador. Que et vagi bé i et felicito per ser escriptor. Enhorabona!!!