01 d’octubre 2007

Club de Lectura de Tortosa: el centenari de dos ebrencs


El 28 de setembre es va reunir a la Biblioteca Marcel·lí Domingo el Club de Lectura de Tortosa per comentar les obres de dos autors ebrencs dels quals celebrem el centenari del seu naixement:


Per a aquesta reunió especial vam poder comptar amb la presència de Dolors Queralt, regidora de Cultura de l’EMD de Jesús, poble natal de Joan Cid i Mulet, que ens va explicar diversos actes en motiu del centenari, i també amb la col·laboració d’Emigdi Subirats, un dels millors coneixedors dels autors ebrencs en general, i dels autors que van patir l’exili en particular.
El nombre d’assistents va ser elevat, tenint en compte que es tracta d’un acte literari, i es van poder comentar les diferències entre aquestes dues obres de dos autors amb una vida paral·lela, i que van viure l’exili a Mèxic de forma molt diferent. Per conèixer més a fons aquests dos autors podeu visitar la web dedicada al centenari de Joan Cid i Mulet i la de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila.

La propera reunió del Club de Lectura serà el 29 d’octubre, per comentar un recull de contes frescs i desenfadats: T’estimo si he begut, d’Empar Moliner.