06 de gener 2008

Tintín i El cranc de les pinces d’or, d’Hergé

Avui, dia de Reis, és un bon moment per fer el meu petit homenatge a les aventures de Tintín. Són ben coneguts de tothom, els còmics de Tintín, i aptes per a totes les edats.

Jo me’ls vaig llegir de petit, deixats en préstec, si no recordo malament, d’una petita biblioteca que hi havia a la sacristia del poble. Me’ls devorava en un dia, i l’endemà n’agafava un altre. Som molts els que hem conegut països llunyans de la mà d’Hergé i els seus personatges, i hem compartit aventures, escalat muntanyes, travessat deserts, bucejat pel fons d’oceans i viatjat a la Lluna. Potser avui en dia semblin una mica tous, però encara desprenen una màgia difícil d’explicar.
Ja de més gran, no vaig poder evitar la temptació de comprar la col·lecció sencera i posar una creueta a la llista de tasques pendents de la meva vida.
He triat el llibre El cranc de les pinces d’or perquè és l’aventura en la qual apareix per primer cop el meu personatge preferit: el capità Haddock. Aquest mariner borratxo i malparlat em va robar el cor de seguida, fins al punt de fer-lo aparèixer en algun dels meus contes, i la seva manera de comportar-se molt més humana i vulnerable el fa més entranyable que el seu company Tintín, massa políticament correcte en qualsevol ocasió.
Val la pena, de tant en tant, rellegir alguna d’aquestes aventures i fer veure que som xiquets encara.

6 comentaris:

Ferdinand ha dit...

Son bons, però em porten mals records perquè me'ls vaig llegir tots mentre estava a l'hospital, ingressat.
Els tinc tots i algun dia els rellegiré.

Puigmalet ha dit...

Els tintins fan les delícies de petits i grans. Jo vaig aprendre d'escriure a les vacances copiant els diàlegs de les bafarades d'aquests còmics. Quins records...

Anònim ha dit...

Les aventures de Tintín són un univers. És molt apropiat aquest post ja que enguany s'està celebrant arreu l'any Hergé.
A casa som tintinaires de socarrel.

Eloy ha dit...

Malgrat prefereixo d'altres còmics, com l'Astèrix o Mortadel·lo, també vaig llegir-me tots els Tintín quan era petit. Me'ls llegia a la Biblioteca de la Caixa de Sabadell (malauradament tancada).

L'Espolsada llibres ha dit...

En Tintin i el seu univers són únics! De petita m'encantaven i de gran els rellegeixo tots un cop l'any, cada cop i descobreixo coses noves. És un gran reporter del segle XX.
Us recomano que visiteu el web de l'Associació Catalana de Tintinaires, de la qual en sóc membre: www.tintin.cat

Oscar Ramírez ha dit...

Jo sóc un enamorat del Tintin. Tinc tots els seus còmics en català i anglès, les seves pel·lícules en català i diversos llibres sobre la vida dels seus creadors.