02 d’octubre 2007

De pel·lícula: La vida de Bryan

Dirigida per Terry Jones i protagonitzada per John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones, Terry Gilliam, Charles McKewon, Bernard McKenna, Andrew McLachlan Aquesta mítica, irrepetible i divertidíssima pel·lícula dels Monty Python de 1979, té molts fragments memorables. N’he triat només un per fer-vos venir ganes de mirar-la un cop més.
Pels pocs que no coneguin, la pel·lícula narra la vida de Bryan que, des del mateix naixement, confonen amb Jesucrist. En aquest fragment, els Front d’alliberració de Palestina està reunit d’incògnit per planejar el segrest de la dona de Pilats:

—Quan l’haguem segrestat informarem a Pilats que està la nostre poder i plantejarem les reivindicacions.
—Quines són les reivindicacions?
—Els donarem dos dies per desmantellar l’estat imperialista romà i, si no ho fan, l’executarem immediatament i li farem veure que n’és el responsable. Ens han desagnat, els molt cabrons, ens han pres tot el que teníem, i no només a nosaltres, sinó també als nostres pares i als pares dels nostres pares. I a canvi, què ens han donat?
—L’aqüeducte.
—Ah sí, això sí que ens ho ha donat.
—I el clavegueram.
—És veritat, recordes quina mala olor feia abans la ciutat?
—I les carreteres.
—I la xarx de reg.
—I la sanitat.
—I l’ensenyament.
—I el vi.
—I els banys públics.
—I ara es pot sortir de nit sense perill, saben com imposar l’ordre.
—Bé, bé, però a part del clavegueram, la sanitat, l’ensenyament, el vi, l’ordre públic, el reg, les carreteres i els banys públics, què han fet els romans per nosaltres?

El final de la pel·lícula és sublim, dels millors que he vist, mentre els crucificats canten i xiulen l’alegre cançó Always look on the bright side of live

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aiiis. Quins records! Fa molts anys que vaig veure aquesta pel·lícula. El darrer cop a l'asignatura d'Història del Cinema. M'encanta! Molt divertida i molt bona. Basta escoltar els diàlegs! ;D

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Molt bona aquesta Jesús! Però em ve al cap una pregunta per a tu: ets militant del "Frente Popular de Judea" o del "Frente Judaico Popular"?

Jordi Gonzalez ha dit...

Fantàstica pel·licula!!! Té tans trossos memorables: l'ermità que no parla, la patrulla ensenyant ortografia als graffitis, la lapidació...

Giorgio Grappa ha dit...

ROMANI, ITA DOMUM!

(Si no ho dic, rebente! ;-)

Anònim ha dit...

Molt bona pel·lícula. Dels Monty Python també m'agrada Los caballeros de la mesa cuadrada

miquel ha dit...

Una de les millors i més rigoroses pel·lícules històriques que he vist