25 de març 2008

Passió pels llibres

De vegades podem caure en el parany de la desmoralització quan parlem de dades sobre lectura i venda de llibres. Molta gent es lamenta, especialment llibreters, i aquesta queixa amarga arriba a fer-se feixuga i convida al defalliment. A mi em cansa.

Per sort, de tant en tant, se't creuen a la carretera de la vida persones amb entusiasme, amb passió pels llibres, que et retornen la fe. Un d'aquests casos singulars és el propietari de la gasolinera d'Horta de Sant Joan. No ens enganyem, el seu negoci és el subministrament de gasolina; però no ha renunciat a la seva autèntica passió: els llibres. D'aquesta manera, al seu establiment hi podreu trobar una nodrida presència de tota mena de llibres, al costat de la inevitable guia Michelin, pernils, taronges o vins de la Terra Alta. Si us atureu a reposar gasolina i us deixeu portar per les seves recomanacions literàries, el fareu feliç, mentre es fa llarga la cua d'espera als sortidors.






3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

un cas extraordinari sens dubte, una gasolinera molt ben sortida.

els llibretars són com els pagesos que sempre es queixen

salutacions

L'Espolsada llibres ha dit...

Aquest cop difereixo de les vostres opinions, jo estimo els llibres per damunt de tot, hi tinc passió, però també sóc llibretera i haig de poder viure i menjar com feu vosaltres amb els vostrs oficis respectius i us puc dir que la cosa no és gens fàcil. Té molt mèrit la gasolinera aquesta i és bonic, però m'hi jugo el que calgui que aquest bon home es guanya la vida venent altres coses que li permeten tenir un raconet com aquest per la seva passió.

Striper ha dit...

Una benzinera amb molta de cultura.