11 de setembre 2009

Els meus fragments: Monedes


Un fragment de Monedes, el primer dels contes de El vertigen del trapezista:

.
Sap que recordarà sempre aquest dia en què tot sembla tornar a començar, com una dansa macabra sense fi, mentre l’esperança del nou segle mor xafada brutalment sota el pes de les Torres Bessones. D’aquí molts anys tothom recordarà què va dinar aquest dimarts, 11 de setembre, que lligarà per sempre a la memòria la nostra Diada amb la ciutat dels gratacels i el seu sky line mutilat. No és que senti simpatia especial pels nord-americans, ans al contrari, ni que ignori les moltes tragèdies que colpeixen el món, però, com tothom, no pot evitar sentir-se tocat per l’impacte d’unes imatges fetes a mida de Hol·lywood i de les quals, ben segur, en sabran treure profit.

Es veu poca gent pel carrer. Tothom, enganxat a la televisió, espera amb morbositat creixent el nombre de víctimes i sembla no cansar-se de la imatge repetida d’un avió estavellant-se obsessivament. En Julià Monllau intenta que l’aire fresc l’ajudi a albirar una mica de llum. Des de l’embarcador del Club de Rem, gairebé tocant l’Ebre, veu els llums del pont del mil·lenari reflectits a l’aigua que tremola, i el brogit del riu, i les formes dels arbres de la ribera que s’ajupen per a beure-hi.

6 comentaris:

Striper ha dit...

Un dels contes que mes em van agradar.

Helena Bonals ha dit...

Me l'acabo de llegir, aquest conte, aviat espero fer-ne la ressenya, del llibre, a veure si sé estar-ne a l'altura! Potser me l'hauré de rellegir, són contes molt concentrats.

bajoqueta ha dit...

El recordo el conte i crec que tots recordarem aquell dia.

Molt bonica la foto :)

pluja ha dit...

Un fragment que sens dubte et provoca que ràpidament sentis la necessitat de llegir el relat sencer. Un dia, l'11S, que sens dubte tots recordarem, lamentablement.

Josep M. Sansalvador ha dit...

És un conte magnífic que perfectament podria constituir una novel·la.

Gabriel ha dit...

M'agrada el post ja que justament aquests dies m'estic llegint el Vertigen. I aquest conte me'l vaig llegir dos cops.
Com molt bé diu J M Sansalvador, jo també penso que és un conte amb molts elements que el fan interesant i també penso que perfectament podria haver-se convertit en una bona novel·la.