09 de novembre 2008

III Jornades de les Lletres Ebrenques (1/3): Introducció i Col·loqui Clubs de Lectura

Els dies 6, 7 i 8 de novembre han tingut lloc les III Jornades de les Lletres Ebrenques a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta. Jo només he assistit i participat a les activitats del dissabte dia 8.
Només a tall introductori, he de dir que aquest tipus de Jornades serveixen especialment per a reforçar i augmentar els lligams entre col·legues de vida cultural i, en alguns casos, amics.

El dia comença i acaba amb dos d'ells. Arribo a la Biblioteca a les 10 del matí i a les portes, com sempre, em trobo a Josep Igual fumant, a la vora del bust de Sebastià Juan Arbó. Bona companyia, tots dos. La jornada acaba amb un nou concert de Jesús Fusté i la seva banda. Precisament el vaig conèixer a les Jornades d'Amposta de 2007, fa tot just dotze mesos. Sembla impossible que només hagi passat un any, tan ple de col·laboracions i bona química entre tots dos.

Durant el dia parlo amb molts més companys i companyes de lletres (perdó si em deixo algú; corregiu-me, si us plau): Emigdi Subirats, Albert Guiu, Tomàs Camacho, Àlex Ferré, Pep Olivé, Josep Vilurbina, Joana Serret, Teresa Bertran, Francesca Aliern, Maria Josep Margalef, Cinta Mulet, Glòria Fandos, Valer Gisbert, Jordi Andreu, Màrius López, Vicent Sanz, Rafel Haro, Rafel Duran, Vanessa Adell, Mari Chordà.
La taula del matí a les 10.30 està destinada a ser un col·loqui entre els clubs de lectura de les Terres de l'Ebre. Participen membres d'Amposta, Deltebre, La Ràpita i Tortosa (els d'Ulldecona no han pogut assistir), així com diversos escriptors i escriptores que hi són presents. Compartim experiències durant el Col·loqui pròpiament dit, a la sala principal de la biblioteca amb un micròfon a la mà, però també abans i després, al voltant d'una taula al rebedor, amb un cafè i una pasta a les mans. De Tortosa vénen tres membres (totes dones; ai, els homes!) a qui em fa il·lusió saludar.
Us animo a continuar el col·loqui i els debats amb comentaris en els propers posts.

2 comentaris:

Striper ha dit...

Coneixer, trobar-se i debatir sempre es positiu.

Brian ha dit...

El fet de que el 100% dels participants de la Club de Tortosa eren dones, pero només el 10% dels Nobels de la Literatura son dones ..... estatidistiques que no tenen res a vore amb el tema del debat "la dona en la literatura" ???
;)