14 de juny 2009

2a Jornada Literària de Cornudella de Montsant; escalfant motors


Després de l'èxit de l'any passat i les ganes de donar continuïtat a la iniciativa, ja s'estan escalfant els motors de la 2a Jornada Literària de Cornudella de Montsant, que tindrà lloc el dia 11 de juliol, aprofitant que al meu poble és un dia especialment lúdic amb la festa de Sant Cristòfor i el seu corresponent ball. Més endavant ampliaré la informació, però ja us avanço que hi participaran una desena d'escriptors i escriptores, i es podrà gaudir d'un parell de concerts, a més del ball posterior.

Aquesta iniciativa va sorgir pel desig d'ensenyar (orgullós) el poble als companys i companyes de lletres, i viceversa. Des del primer moment he pogut comptar amb l'entusiasme de l'Ajuntament. Si s'organitzessin actes així, senzills i emotius, a cadascun del spobles, segur que la perspectiva del futura del món del llibre milloraria.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Benvolgut Jesús M. Tibau,

el proper dia 6 de juliol es presentarà el primer mitjà digital del conjunt del Camp de Tarragona, www.delCamp.cat. El diari digital enfocat a la nova realitat geogràfica de la vegueria del Camp de Tarragona comptarà amb una versió per a escriptori i una versió per a dispositius mòbils, i alhora, com a novetat en els mitjans de comunicació de proximitat, hem incorporat la possibilitat de que els blogaires del Camp puguin incloure en el seu blog un ticker, una aplicació amb l'actualització de les últimes notícies de delCamp.cat, o el mapa de l'estat del temps del Camp de Tarragona.

delCamp.cat és el primer mitjà de comunicació que neix amb la vegueria com a àmbit informatiu natural. La personalitat pròpia de la qual disposa el Camp de Tarragona passa ara a estar representada políticament a través de la nova limitació territorial catalana. És per això que aquesta jove capçalera pretén ser un reflex objectiu, rigorós i independent d'uns nous interessos, unes noves metes i, en definitiva, d'una nova etapa del Camp. A part de l'estricte servei informatiu que compleixen els mitjans de comunicació, aquests també assumeixen el rol d'elements cohesionadors del territori i delCamp.cat té com a objectiu ser altaveu de les diferents realitats del conjunt de les sis comarques de la vegueria.

Un dels objectius principals del mitjà de comunicació és fer partícep als lectors. Per això, a més de la possibilitat de posar a la vostra web el ticker o el mapa del temps del Camp, el diari també compta amb una secció feta i pensada pels lectors. SomdelCamp! és un espai on els usuaris poden pujar les seves notícies, les seves fotos i els seus vídeos. Un exemple més de que el periodisme ciutadà no ha d'espantar als periodistes. Hem de saber mirar les possibilitats de les noves tecnologies i aprofitar-les per obrir les mires dels mitjans de comunicació.

Si estàs interessat en incloure el ticker o el mapa del temps al teu blog, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Quan s'obri el mitjà, el proper sis de juliol, hi haurà les instruccions per tal de poder incloure aquesta aplicació al teu blog. Si vols ser dels primers en poder incorporar l'aplicació, et podem facilitar el codi per tal de que el provis i ja el tinguis en funcionament el mateix dia 6 de juliol.

Rebeu una cordial salutació de tot l'equip de delCamp.cat, i alhora, rebeu també una felicitació per la vostra tasca dinamitzadora que feu des dels vostres espais a la xarxa.

Sergi Zorrilla

www.delcamp.cat
info@delcamp.cat

assumpta ha dit...

De ben segur que anirà bé, ganes i entusiasme n'encomanes !
Sort!
Ja ens faràs cinc cèntims !
;)

Anònim ha dit...

Hola company.
Malauradament el dia 11 de juliol comencem les festes a Jesús i em serà difícil ser-hi personalment-
De tota manera et vull felicitar ja que em sembla una iniciativa molt bona que juntament amb altres d'existents, cadascuna des de la seva pròpia idiosincràcia i d'acord amb els recursos i infraestructura existent, permeten contemplar el panorama literari del nostre territori des d'una vessant molt encoratjadora.
Espero que passeu molt bona jornada i si en alguna cosa podem col.laborar des de la Fira Literària Joan Cid i Mulet ja ho sabeu, només cal que ho diguis.
Records i ànims.
Dolors