01 de juny 2009

Futur o present?



Al primer pis de l’escala del costat s’hi ha establert una vident que llegeix el Tarot. La proliferació de serveis d’aquesta mena, en època de crisis, no em serveix per a endevinar el futur, sinó més aviat per a adonar-nos de les mancances del present, de la necessitat d’ajut, de la mà d’algú que ens guiï, de deixar-nos enganyar per falsos Reis d’Orient.

15 comentaris:

Mortadel.la ha dit...

Les persones van donant voltes i més voltes sobre elles mateixes, amb els ulls enbenats, semblant al joc de la gallineta cega que desorienta tant i tant...Hi ha persones que viure d'aquesta manera els pot ajudar, com una mena de guia falsa que la faràn servir tant pel futur com pel present. Les paraules d'una altra persona, les cartes en aquests cas son, encara que falsa, el seu ble d'esperança.

caterina ha dit...

Supòs que en èpoques de desesperació, de buidor espiritual, això dels tarots augmenten en quant a clients. La gent a vegades necessita respostes, potser tots en necessitem però tal volta no sigui aquesta la via correcta.

Clidice ha dit...

És el mal d'esperar sempre que la benaurança ens vingui de fora. :)

Asimetrich ha dit...

Si fan sentir bé a la gent, si els donen més auto-confiança, endavant. En èpoques difícils qualssevol cosa que et faci tirar endavant és bona. Són farsants, però potser realment ajuden a aquells que hi creuen. Subjectivament és una tria difícil decidir si fan bé o senzillament estafen.

bajoqueta ha dit...

Hi ha gent que es refugia en coses així, i jo sempre he pensat que si a ells els va bé creure el que es diu una persona que no coneixen... endavant... jo no ho faria.

Assumpta ha dit...

Aquesta vident si que arreglarà aviat el seu "present"... Es farà rica en quatre dies...

Striper ha dit...

O per que ens diguin el que necesitem sentir.

Thera ha dit...

En temps difícils sempre hi ha qui busca fortuna i a costa dels desafortunats...

Lucia Luna ha dit...

Ja ho pots ven dir, lo que em de fer a tota costa, es creure em nosaltres mateixos, em fa ràbia perquè normalment aquestes persones, s'aprofiten de persones desesperades, potser ni han que es salven...però normalment enreden.

Un petonet.

Ma-Poc ha dit...

L'has clavat!

Carme Rosanas ha dit...

D'acord amb Ma-Poc... res més a dir, l'has clavat!

Francesc Mompó ha dit...

Endevinar-me el futur? Deixa, deixa, amb el present ja en vaig sobrat. I si encara tinc desficis tiraré mà dels records.
Salut i Terra des del sud.

Anònim ha dit...

Diuen que hi ha gent que ara visita els vidents, que abans visitava les esglésies. Suposo que en temps de crisi, fan l'agost.

rits ha dit...

vols dir que encara hi ha qui creu fermament que li sabran dir el futur? a mi m'agraden aquestes coses xò com a tafaneria, xò em costa de creure que encara ara hi hagi gent que hi cregui cegament.

xaruga ha dit...

Home, jo no hi crec en les vidents, però també tenen dret a guanyar-se la vida. Es clar que entabanen a la gent, però elles o ells no la van a buscar a la gent. La gent hi va per cercar una esperança. No entabanen els polítics quan ens venen fum? I l'Església venent trocets de cel? I la loteria, i les quinieles, i la 6/49 i la Primitiva? I en podria dir una lletania però no voldria que se'm molestés més gent que la estrictament necessària.