05 d’abril 2008

Meme de l'aigua

Dos companys blocaires m'han passat aquest meme de l'aigua: Així ho penso i Bauen Blog on cal respondre un qüestionari sobre la problemàtica de l'aigua, especialment centrada a Tarragona. Qui vulgui continuar-lo és lliure de fer-ho.

PRE: Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?

Fer consultes sobre temes com aquest pot resultar molt popular, però no sé fins a quin punt és convenient. Evidentement és un problema que ens afecta a tots, i cada vegada més, però jo mateix no em considero un expert i crec que cal deixar-se guiar per un bon equip de gent entesa en la matèria. Per exemple, si et trobes malalt què fas: una consulta popular entre els membres de la teva família sobre el tractament a seguir, o consultes un metge de confiança?


PRE: Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?

D'informació se'n dóna, tot iq ue segur que es poden fer moltes campanyes més, però em temo que la gent no està gaire preparada per a escoltar mentre continuï rajant aigua de l'aixeta.

PRE: Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal·liar la sequera?

Segur que es podrien haver pres moltes mesures més, de manera que ara no ens calgués córrer.


PRE: S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?

La gent que està al govern ha de rebre les felicitacions quan les coses van bé, i rebre les patacades quan van malament.

2 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

lacònic i prudent però clar. Gràcies.

Striper ha dit...

El aigua el gran problema d'aquest any, solucions a correcuita com abocar aigua del segre a un llobregat que al seu pas per Sallent ( Bages ) es tornar salat, gracies a l'eficacia de el conseller de mitg ambient curiosament de un partit que porta el afegit " els verds "