31 de desembre 2022

Resum de l'any

 Com sempre, tal dia com avui, m'agrada mirar enrere i fer un repàs de les activitats literàries d'aquest any:

-Publicació del llibre I sentir-se encara amb forces (Onada Edicions), VII Premi de Narrativa Ciutat d'Amposta, amb presentacions a Amposta, la Fira del llibre ebrencTortosa i Tarragona, i signatura a la Setmana del Llibre en català.

-Publicació del poemari Hi entra de puntetes la llum (Associació Mar de Fora), presentat al certamen Ràpita Poètica i a Tortosa, i al programa Primera Columna, de moment (per al 2023 s'espera la gira mundial amb Eduardo Margaretto i Ricardo Gascón).

-He seguit amb activitats al voltant del dietari L'espectacle de la vida (Ganzell Edicions i Editorial Petròpolis, com ara la ruta literària a Tortosa,  la presentació a la Biblioteca d'Amposta, a la recepció al món de les lletres que es va fer a Tarragona, a La Romàntica d'Amposta,  La RàpitaTivenys.

-He tornat a la normalitat amb la gravació regular de Tens un racó dalt del món a Canal 21 Ebre, uns vint programes anuals.

-He col·laborat cada diumenge amb la revista digital Nosaltres la Veu, amb la secció Encanteris i trucs de màgia.

-Col·laboro amb el programa Tràfic d'abstraccions de Ràdio Tarragona, amb Núria Calvo, amb un parell de nanocontes cada divendres.

-Visita a centres d'ensenyament, sovint gràcies al suport del programa Autors a les aules de la Institució de les lletres catalanes: enguany he visitat l'Escola Divina Pastora de Vinallop, el CEE Verge de la Cinta de Tortosa,  l'Institut de Tecnificació d'Amposta.

-He participat al llibre Francesca, la sal de les xertolines (Editorial Petròpolis).

-He participat al Club de lectura de L'Aldea amb el llibre A mig camí de la incertesa.

-He gaudit el regal que Fernando Mestres musiqui els meus poemes, com ara Tremolo, del llibre A la barana dels teus dits.

-He participat a un Sant Jordi que torna a la normalitat.

-He coordinat la 14a Jornada Literària a Cornudella de Montsant, que també torna a la normalitat.

-He fet el resum anual de novetats literàries ebrenques amb Gustau Moreno.

-He gaudit del regal de col·laboracions com la d'Ernest Redó amb Obscencs i de Marta Viladrich que han fet vídeos versionant el meu conte No tremolar.

-He visitat les Jornades de les Lletres Ebrenques d'Amposta.

-He col·laborat amb el club dels batecs de Lo Pulmonet.

-He col·laborat amb el pintor Toni Martínez, escrivint petits poemes per a la seva exposició Bòreas.

-He presentat llibres com De portes endins, de Jordi Cantavella,  Encara hi ha flors, de Margarida Aritzeta, Ja estem morts, amor, de Xavier Aliaga, L'alquímia de la vida, de Coia Valls,  Bajo el signo del lobo, d'Àngel Martí,  El fabricant de records, de Martí Gironell,  Casus Belli, de Teresa Saborit.

-He fet el recital Evocacions, a la Sala Arts de Tortosa, a partir de contes meus, interpretats musicalment per Maria Sáez i Sergi Medina, i on Valer Gisbert va posar la veu.

-He afegit 52 vídeo lectures que col·lecciono a youtube i al blog De lector a escriptor.

-He continuat escrivint el meu dietari que comparteixo a les xarxes i altres mil petites coses amb què m'escric a sobre.

I com fa molts anys, els diLLUMs d'arts al forn concentren gran part del meu activisme cultural o, simplement, les ganes de jugar:

-Hem tornat a les trobades mensuals al Forn de la Canonja.

-Hem coordinat l'esmorzar de Sant Jordi, organitzat per Òmnium Cultural.

-Hem fet el ja tradicional homenatge a Gerard Vergés al parc de Tortosa, aquest cop amb el lema Vergés entre fogons.

-Hem coordinat la presentació de llibres a la Fira Joan Cid i Mulet de Jesús.

-He participat a l'organització de l'exposició Mirades entre veïns, on la major part de la feina l'han dut a terme Rafael Ricote i Ricardo Gascón, i jo m'he limitat a ajudar a escollir les fotografies i a escriure un pocs versos inspirat per cadascuna.

-He ajudat a néixer i coordinar la presencia d'autors al Papúa poètica, a L'Ampolla, que organitza Paul Martin.

-Hem portat literatura a l'autobús, en motiu de la Setmana de la Mobilitat.

-Hem participat al Ràpita poètica amb un recital foto literari.

-Hem tornat a col·laborar amb el Mercat Solidari d'Art amb un Joc d'art i lletres.

Per a acabar, m'adono que la paraula "normalitat" és la que més hem fet servir aquest 2022. Venint d'on venim, potser és la paraula que més anhelàvem. Desitjo que el 2023 mantinguem aquesta normalitat i, en tot allò que sigui possible, busquem amb èxit la bellesa i l'excel·lència.


1 comentari:

Salvador Macip ha dit...

Un any intens, no està malament! Que el 23 ho sigui encara més.