02 de novembre 2007

Per què escriure un bloc

He recollit aquest Meme de Filant prim. Imagino que cadascú té les seves motivacions per a escriure un bloc. En un principi, el motiu que em va impulsar a crear aquest bloc va ser la possibilitat de donar difusió de les meves activitats com a escriptor, amb la qual cosa el bloc es convertia en un mitjà. Pensava que amb prou feines podria posar una entrada o dues a la setmana. Com veieu, la cosa s'ha anat complicant. Un cop immers en aquest món he anat creant seccions setmanals, visito cada cop més blocs i, espero que provisionalment, he deixat una mica oblidada la meva tasca d'escriure contes per a dedicar-me de ple al bloc. D'aquesta manera, el bloc ha passat de ser un mitjà a un objectiu de la meva tasca. He passat de ser un escriptor que té un bloc, a un blocaire que escriu contes.
Amb tot això vull dir que la passió pels blocs, si t'atrapa, pot fer-te oblidar quins eren els objectius inicials que, d'altra banda, penso que he aconseguit.
I ara li passo la continuació d'aquest Meme a:

20 comentaris:

Anònim ha dit...

apunto el meme! quan el tinga fet, t'aviso! :D

un pelegrí ha dit...

Mira que són rares les coses. N'hi ha que al revés, escrivim en un bloc per arribar a escriure contes algun dia.

Tinc una amiga que té un bloc, una editorial la va descobrir a través d'internet i... l'any que ve li publicaran un poemari! És aquesta: http://nocaicemtiro.blogspot.com

-- ha dit...

Jo no entenc

que no tinguis quasi afegits a blocaires si tant t'agrada el moviment blocaire.

No entenc que no enumeris cap altre blocaire si no són pels teus jocs literaris.

No entenc que tinguis tant de temps per comentar a un mil.ler de blocs frases fetes, com "aquest llibre el llegiré, que bó, segur que m'agradarà" o comentaris per l'estil.

No entenc que te autocomentis les teves obres, quan allò més normal i de sentit comú, és que les comentin lectors, no el propi autor.

No entenc per què fas tantes referències a les visites del teu propi blog.

I no te pensis que no ho acab d'entendre, clar que ho entenc i tothom ho pot arribar a entendre, perquè tal vegada l'absència de comentaris te ha de preocupar un poquet perquè no atures de comentar a altres blogs pero al teu propi blog, res de res.

Crec que tothom ho pot arribar a entendre.

La qüestió seria...

Tú ho podries arribar a entendre?

Pd: Ara ja pots esborrar el meu comentari, com sempre... però només m'interessa que ho arribis a llegir del tot, perquè molta gent, pensa com jo.

-- ha dit...

i tal vegada, segurament,el meu blog no és un model ideal de blog, però sincerament, som un poquet més humil que no pas tu....

i el meu comentari, será la meva entrada d'avui, per tal que no et pensis que me pots censurar

Anònim ha dit...

meme fet! :D
http://www.basar.cat/?p=225

Jesús M. Tibau ha dit...

Patry,

No entenc el perquè de la teva mania, però la respecto.
De totes maneres, hi ha una cosa que no puc deixar passar, ja que no és veritat. Jo mai he esborrat cap comentari, i no entenc per què ho dius això. Només esborraria un comentari si fos de mal gust o insultant. Suposo que es tracta d'un malentès.
Cadascú té el seu estil de fer un bloc, aquesta és la gràcia, i em sembla que al meu hi tinc una llista bastant llarga de blocs afegits.
I no comento les meves obres, sinó que poso petits fragments o, alguna vegada, comentaris que han fet altres persones.

Mani, fill de Mani ha dit...

Sort que tens poca gent a la llista d'enllaços! Què li has fet a n'esta?

Una ha dit...

Lo de que no tiene blocs agregados ha sido un malentendido,el resto son apreciaciones que yo comparto,la razón es que se ve que usted va al rebufo de otras entradas que se han hecho en otros blogs (y eso es demostrable),otras veces porque,para ser su medio el desenvolverse con las palabras,los comentarios que va dejando son como las miguitas del pan del niño del cuento y ,por eso y otras cosas más pensamos (patry y yo) que se mira usted mucho el ombligo.

Una ha dit...

¿Han de ser siempre todos los comentarios para bailarle el agua al interesado?No hay que darle mayor importancia.Nos ha desagradado el autobombo.Saludos

-- ha dit...

Tibau, si.. tens raó, tens agregats però la resta saps que dic la veritat.


una altra cosa jo no som "esta", tenc un nom, com tots els blocaires i una opinió.

Tibau, SI que me vares esborrar comentari, perquè vares comentar 2 cops una entrada de na Caterina (no em diguis que és un somni) sense fer referència ni tan sols al contingut de la seva entrada i només parlaves dels teus jocs literaris, i me va semblar una greu falta de respecte perquè era una bona entrada de na Caterina, i no un... dos cops vares comentar altres temes (els teus jocs literaris) que no pas el tema que plantejava na Caterina.

t'ho vaig deixar al teu bloc, i m'ho vares esborrar.

no te vaig dir res més perquè pensava que tal vegada m'havia equivocat, però he comprovat, amb el pas del temps, que només t'interessa el teu propi blog i fas com que t'interessen d'altres però és una qüestió teva d'autopromoció.

Simplement ja me feia ganes dir-ho i de manera directa, perquè segurament, va bé que diguin ses coses, encara que no siguin bones notícies.

Ara ja ho saps, és la meva opinió, és dur haver de dir això però crec que ja es hora de que qualcú t'ho digui.

Salutacions

Jesús M. Tibau ha dit...

Patry,
No m'agraden les polèmiques.
Moltes de les coses que dius no les comparteixo, però accepto les crítiques i me les prenc com un estímul per a intentar millorar.
Tothom té les seves opinions i la seva manera de veure les coses (més faltaria). A mi em sembla que els blocs que visito i que participen en els jocs literaris estan prou satisfets d'aquesta col·laboració mútua, i també he donat difusió de les activitats d'altres blocaires.

-- ha dit...

No si clar....no t'agraden les polèmiques, però si tú dius "jo no he esborrat cap missatge" jo com a mínim he de recordar-te quin missatge me vares esborrar, així clar, a ningú ens agrada polemitzar però tampoc puc tancar ulls, jo ja ho he dit, és una opinió més, si serveix per millorar bé i si queda als fems doncs també, això és el mon blocaire que jo entenc, que te parlin amb una mica de sinceritat, tampoc va malament. I sento si se malinterpreta la meva intervenció com si jo volgués fer-te mal, no és la meva intenció, simplement faig allò que molta gent no fa i que tal vegada voldria, exposar la meva opinió però en aquest cas, no és una opinió positiva, tal vegada pot ser "constructiva" perquè veig que ho mires des del punt de vista positiu per millorar, també he de dir, sens dubte que aquesta opció és una bona actitud.

Sort

Anònim ha dit...

Em penso que la patry s'ha equivocat de blog, Jesús M.

Anònim ha dit...

primer, he de deixar clar que tinc una norma: no donar de menjar als trolls.
He llegit algun comentari que es podria arribar a interpretar com a generat per tal. Malgrat tot, m'agradaria fer una autoreflexió per escrit en el bloc del Jesús M. (que crec que no m'esborrarà) que encara que puga parèixer estrany no té res a veure amb el post ni amb el que s'hi ha comentat...

Quan jo escric un bloc, què hi poso? el que vull (i, a voltes, el que puc). Què pretenc fer amb això? potser passar l'estona, explicar històries, riure, plorar, jo-què-sé! en qualsevol cas, queda clar que hi ha un tipus de blocs que no m'agraden, les llacrimògenes i endolçades bitàcoles personals.
Us creureu que per molt que les odie mai he anat a queixar-me en cap d'elles?
Cadascú pot escriure al seu bloc lo que li vinga de gust. Què no és això un exercici de llibertat?
I, cadascú, també, té dret a fer amb ell el que ell vulga (no el que vulguen els altres).
No m'agraden els blocs-rosa, ni els confidencials, ni molts d'altres, però no hi vaig a trolejar. Senzillament els ignoro. Com als trolls.
Seré un antidemòcrata (o alguna cosa pitjor) per ser així? Hi meditaré, hi meditaré...

:DD

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, jacme.

Anònim ha dit...

Enganxats, així estem tots amb el tema dels blogs. També hi ha penjats... però això són altres calces (com diem ací al meu poble). Gràcies, company, per arreplegar l’envit.

-- ha dit...

tant de bó jo fos un troll...

només som una blocaire com vosaltres

però una opinió diferent i arriscada sempre té conseqüències

no passa res

era previsible

pero ho he dit

si pot tranquilitzar la possibilitat de que jo sigui un troll, perfecte, és una manera d'ignorar el meu comentari però crec que jo he de valorar més el fet de que el mateix Tibau, tingui en compte el meu comentari de manera CONSTRUCTIVA, i això ja me val.

Sort

-- ha dit...

ah i també he de dir que jo no he faltat al respecte a ningú...

primer me diuen "esta", després "penjat" després "troll" i que "m'equivocat de bloc".

N'hi hauràn més desqualificacions?

i se suposa que jo som un troll? xDDDDD

encara hauré de donar les gràcies en Tibau per mantenir una cordialitat exemplar.

senyors... que només era una opinió com altra qualsevol.. no s'esverin!

Anònim ha dit...

Dir que t'has equivocat de blog és una desqualificació? Que susceptible. Ai, perdona, t'he tornat a desqualificar.

-- ha dit...

wau... quin enginy que tens!

impresionant xDDDDD

ah i per cert, tant de llegir i finalment no heu entés que jo no me fic amb un blog ni la seva temàtica, només l'actitud del blocaire.

i atacar per ajudar no és una opció, en cap moment heu entrat en el debat de tots els meus arguments, així que això ja diu molt del tema en qüestió.